KKV Plusz

Milliárdokat kaptak Brüsszelből a logisztikai szolgáltatók

2012-08-15 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Ingatlan - Nincs hozzászólás

Összesen 8,8 milliárd forint uniós támogatást nyertek el a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) tagjai az elmúlt hat évben, ami a központok által megvalósított fejlesztések átlag 40 százalékát fedezte. A szakmai szervezettavaly óta partnere a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. által életre hívott Széchenyi Infopont országos hálózatnak, amelynek célja a vállalkozói szektor tájékoztatása az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztést szolgáló lehetőségeiről.

A hálózat tagjaként a szövetség részt vesz az európai uniós forrásból finanszírozott pályázatok társadalmi egyeztetésében, és szakmai javaslataival segíti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) munkáját a logisztikai szektort érintő pályázati kiírások előkészítése során.

Az eddigi közös munka eredménye, hogy az NFÜ beépítette a pályázati feltételek közé a szövetség által a logisztikai szolgáltató központok számára kidolgozott minősítési rendszer egyes kritériumait, ez segít a források hatékonyabb, célirányos elosztásában. A szövetség a társadalmi egyeztetés aktív szereplőjeként első kézből értesül az új tenderekről, és pályázati tanácsadással, valamint konzultációval segíti tagjait. Az MLSZKSZ szakértői közreműködnek a pályázati kiírások értelmezésében és a projektötletek pontosításában is.

A szervezet pályázati szolgáltatásai különösen fontosan annak fényében, hogy 2013 decemberében lezárul az Európai Unió aktuális pályázati ciklusa, így alig egy éve maradt a vállalkozásoknak arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat igénybe vegyék – hívta fel a figyelmet a MLSZKSZ.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!