KKV Plusz

Bomba jó helyen vehetünk most irodaházat

2012-08-22 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Ingatlan, Irodaházak, Kiemelt - Nincs hozzászólás

Közel egymilliárd forintért árulják a Fővárosi Csatornázási Művek egykori irodáinak otthont adó, Március 15. téri, ötemeletes épületet. Az ingatlant 2007-ben megvásárló befektető szállodát akart nyitni, de a megvalósítás a hitelválság miatt kudarcba fulladt.

Az ötemeletes, szintenként 287 négyzetméter alapterületű – a felső emeleteiről Gellért-hegyi panorámát is nyújtó – épület értékét növeli, hogy időközben megújult a Március 15. tér északi része, s nyáron folytatódik a rekonstrukció a déli résszel is. Az évek óta használaton kívüli épület lelakott, elhasználódott, teljes felújításra szorul, ezt is figyelembe kell vennie az érdeklődőnek az ajánlattétel során.

A Március 15. tér 3. szám alatti, a Galamb utca sarkán álló épület 2003-ig adott otthont az FCSM központi irodájának, majd a tulajdonos fővárosi önkormányzat 2007-ben (többszöri, sikertelen pályázatot követően) eladta a Lefko Ingatlanforgalmi Kft.-nek, 1,06 milliárd forint plusz áfáért. A Lefkóból 2008 májusában vált ki a Március 15. tér Projekt Kft. (MTP), amely tulajdonosa az épületnek, s jelenleg felszámolás alatt áll.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!