KKV Plusz

Lerohanja Moszkvát az új Astra

2012-08-23 Szerző: Biró Csongor Rovat: Autó, Hírek, Kiemelt - hozzászólás 22

Oroszország egyre fontosabb az Opelnek; jelenleg a németországi után ez a második legnagyobb piac. Csak a múlt évben 70 ezer autó talált gazdára. Idén az első félévben 29 százalékkal nőttek az eladások, kétszer olyan gyorsan, mint a piac egésze. Ennek megfelelő a márka jelenléte a Moszkvai Nemzetközi Autószalonon (MIAS), amelyet augusztus 29. és szeptember 9. között rendeznek meg, és itt lesz a négyajtós Astra világbemutatója.

A kkv-szektort megcélzó Astra szedánban mutatkozik be az Opel új benzinmotor-nemzedékének első tagja, a Szentgotthárdon gyártandó 1.6-os. Ugyancsak láthatja a nagyközönség a megújult ötajtós Astrát és a Sports Tourert is.

A Moszkvai Szalon 14. csarnokának Opel-standja minden korábbinál nagyobb, 1750 négyzetméteres. Az Opel történetében első alkalommal tart oroszországi világpremiert. A várhatóan több mint egymillió látogató két másik Opel újdonsággal is találkozik: ott lesz a 280 lóerő teljesítményű OPC Astra és a Mokka is, az első német autó az SUV-B (kompakt szabadidő autó) szegmensben.

Az új négyajtós fontos bővítése az új Astra-családnak, amely új motorokkal és a vezetést segítő műszaki rendszerekel, valamint friss, sportos designnal kínál sokféle kivitelt. Sajátos, elegáns formájával a limuzin (hosszúság/szélesség/magasság: 4658/1814/1476 mm) az igényes vevőket szólítja meg. Tengelytávja 2685 mm, férőhelye tágas. Elkülönített csomagtartója 460 literes – ez 90-nel több az ötajtósénál, sőt a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla előredöntésével1010 literesre bővíthető.

Az Opel bejelentette motorpalettájának átfogó modernizálását, amelynek indul az első fázisa. A teljesen új motornemzedék a piaci bevezetés előtt áll, Moszkvában a feltöltős, négyhengeres, 1598 köbcentis változat mutatkozik be, közvetlen befecskendezéssel és start-stoppal.

A SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC benzinmotornak 300 newtonméter a nyomatéka. A gyártás az év végével indul; legfontosabb piacainak egyike Oroszország lesz.

Az új motorgeneráció Magyarországon készül. A félmilliárd euró beruházással épült szentgotthárdi motorgyár lassan indulásra kész, az őszre tervezett hivatalos megnyitás után az év végétől itt készül az elsőként az Astra szedánba kerülő 1.6-os benzinmotor, amit későbbiekben egy kisebb benzinmotor család, illetve egy 1.6-os dízelmotor követ.

Oroszország, jelenleg Európa második legnagyobb autópiaca, a prognózisok szerint 2014-re az első lesz, 3,4 millió eladott darabbal. Nagyon keresettek a négyajtós limuzinok: az összes kategóriát beszámítva az Európában értékesített lépcsőshátú kocsik 60 százalékát az oroszok veszik meg. A kompakt osztály ottani vásárlóinak tavaly 51 százaléka döntött ott e karosszéria-kivitel mellett.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára