KKV Plusz

Új fogyasztási rekord Mitsubishivel

2012-08-29 Szerző: KKV Rovat: Autó, Tanácsok - hozzászólás 26

Azokat, akik takarékos autózással a lehető legkisebb fogyasztás mellett tesznek meg egy adott útszakaszt, hypermiler (mérföldfaló) néven szokás emlegetni. Svájc egyik legismertebb ilyen embere Felix Egolf, egy Swiss Airbus 330/340 utasszállító gép kapitánya.

2011-ben jelent meg a sikeres kompakt crossover, az ASX modell új, elsőkerék-hajtású dízelmotoros változata, amelynek legfontosabb adatai a következők: alacsony CO₂-kibocsátású, 1,8 literes DID dízelmotor, 117 LE, 380 Nm, szabványos üzemanyag-fogyasztás 4,8 l/100 km, CO₂-kibocsátás 127 g/km.

A Mitsubishi Svájc a következő feladat elé állította Felix Egolfot: hétköznapi útviszonyok közt jelentősen csökkentse az autó fogyasztását (4,8 l/100 km), így állítva be új távolsági rekordot (cél: 1600 km). Miután csordultig töltötték a tartályt, Felix Egolf július 25-én útnak indult Härkingenből, a Mitsubishi Switzerland székhelyéről.

Felix Egolf látványosan túlteljesítette a feladatot, hiszen 1857 kilométert autózott. Az autó fogyasztását 3,67 l / 100 km-es értékre szorította le, miközben 74,1 kilométer/órás átlagsebességgel haladt, vagyis jelentősen, 23,5 százalékkal kisebb fogyasztást ért el, mint a hivatalos érték.

A rekorder tanácsai, amit a vállalkozók is megszívlelhetnek:
1. Suhanj, ne rohanj
2. Használd ki a dízelmotor nagy nyomatékát, és korábban válts magasabb fokozatra (figyeld a fokozatváltásra figyelmeztető kijelzőt – ha van)
3. Vezetés közben gondosan figyeld a forgalmat, és tarts megfelelő követési távolságot
4. Időben vedd le a lábad a gázpedálról (a fölösleges gázadás elkerülése = zéró üzemanyag-fogyasztás)
5. Tervezz be elegendő időt az utazáshoz
6. Használd ki a modern járműtechnológiákat, például az automatikus stop/start rendszert (ha van). Piros lámpánál mindig állítsd le a motort.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!