KKV Plusz

Öt csillagot kapott a Ford B-Max

2012-08-31 Szerző: kkv Rovat: Autó, Hírek - Nincs hozzászólás

A Ford B-Max 5 csillagos értékelést és a legmagasabb besorolást kapta az Euro NCAP töréstesztjén, miután 83 százalékos teljesítményt nyújtott az általános védelem területén, és 93 százalékot szerzett a felnőtt utasok védelmének vizsgálatán.

A B-Max a harmadik Ford-modell, amely maximális, ötcsillagos értékelést kap a szigorúbb 2012-es Euro NCAP szabályozások alapján; idén hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Ranger pickup és a Focus is.

A Ford több mint 5000 számítógépes szimulációval vizsgálta a B-Max biztonságát, amit 40 valós törésteszt követett, valamint további 100 olyan vizsgálat, amelyek során a sínre szerelt autót különféle akadályokkal ütköztették. A B-Max karosszériáját ultraerős bóracéllal erősítették meg a fő teherviselő pontokon, s a karosszéria és az ajtók szerkezetének mintegy 58 százaléka nagy, illetve ultra-nagy szilárdságú fémekből készült. Az egyszerű bejutást biztosító ajtórendszer egy baleset során is zárva marad, és az oldalirányú ütközések során is kiváló védelmet biztosít.

A B-Max modellben hét légzsák óvja az utasok testi épségét, az autó különleges orrkiképzése pedig mérsékli a gyalogosgázolások súlyosságát. Ez az első jármű a kategóriájában, amelyben az active city stop rendszer segít a vezetőnek elkerülni a kisebb tempónál bekövetkező koccanásokat, ha az előtte haladó jármű megállna, vagy lassabban haladna nála. Az autóban megtalálható a Ford hangvezérlésű fedélzeti csatlakozási rendszere, a SYNC is, amelynek vészhelyzeti segélyhívó funkciója egy ütközés után segít az autóban ülőknek, hogy segítséget hívjanak.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!