KKV Plusz

Évi többszöri kgfb díjhirdetésre számíthatnak az autósok

2012-09-04 Szerző: MTI Rovat: Autó, Cégautó, Kiemelt - Nincs hozzászólás

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében üdvözli a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) törvényt módosító javaslatot, amely lehetővé teszi az évi többszöri tarifa hirdetést.

A törvénymódosítás szerint a jelenlegi évi egyszeri díjhirdetés helyett évente többször is módosíthatnak a tarifáikon a biztosítók, mindössze a nyilvánosság biztosítása és a 60 napos hatálybalépési idő a feltétel.

Jelenleg október 30-ig kell a biztosítóknak közzétenniük a következő évi kgfb tarifáikat, amelyek egy évig változatlanok maradnak. Ettől a biztosítók úgy tértek el, hogy akik november-decemberben – a kgfb kampányban – hozzájuk szerződtek a következő évre, azok kedvezményt kaptak. Azok, akiknek év közben jár le a kötelező biztosításuk, drágábban válthatnak csak biztosítót.

Ennek elkerülésére a szemfülesebb cégeknél már november-decemberben lehetett – kedvezményesen – kgfb-t kötni annak is, akinek csak a következő év vége felé járt le a biztosítása. A szóban forgó törvényjavaslat megszünteti ezt a gyakorlatot, csak a február végéig lejáró szerződéseknél lehet biztosítót váltani az előző évi kampányban.

Az évközi módosítást nem csak két országos napilapban, hanem a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján is meg kell hirdetni.

A közlemény idézi Papp Lajost, a FBAMSZ elnökét, aki szerint a jelenlegi évi egyszeri díjhirdetés szerencsejátéknak tekinthető, mivel ha a versenytársak alá kínál egy biztosító, akkor veszteségbe fordulhat ez az üzletága, viszont ha drágább, akkor az ügyfelek pártolnak el tőle. Ezért a folyamatos évközi korrekció kiegyensúlyozottabbá teszi a piacot.

Címkék , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!