KKV Plusz

Letölthető az openSUSE 12.2

2012-09-06 Szerző: kkv Rovat: Hírek, IT - hozzászólás 20

Az openSUSE projekt által kiadott Linux disztribúció legújabb változata egy megbízható, modern és könnyen kezelhető, több különféle célra is használható operációs rendszer, amely minden eddiginél jobb teljesítményt és kifinomult felhasználói élményt kínál.

openSUSE KDE Desktop

A legfrissebb openSUSE egy 10 hónapos, világméretű együttműködés eredménye. A legújabb kiadás lehetővé teszi a felhasználók és fejlesztők számára, hogy a nyílt forráskódú szoftverek előnyeit a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt kihasználhassák. Az új rendszerben a legutóbbi kernel és rendszerkönyvtárak alkalmazása mellett más teljesítményt javító fejlesztések is történtek. A platformban továbbá helyet kaptak új technológiák, és a már létező funkciók finomítására is sor került.

Teljesítménynövelő fejlesztések
Az openSUSE 12.2 a legfrissebb fejlesztések kihasználásával növeli a teljesítményt és a sebességet. A systemd 44 legújabb képességei gyorsabbá teszik a rendszer indítását. A 3.4-es Linux kernel gyorsabb tárolóréteget biztosít a rendszerben annak köszönhetően, hogy nagy mennyiségű adat átvitele esetén megakadályozza a rendszer lelassulását. A frissített 2.15-ös verziójú GNU C könyvtár (glibc) gyorsabb működést eredményez számos funkció esetében, különösen 64 bites rendszereken. Az új openSUSE a legfrissebb, 4.8.1-es verziójú Qt többplatformos alkalmazás-keretrendszerrel érkezik, ami könnyebb használatot és jobb válaszidőt tesz lehetővé a kezelőfelületen.

Fejlődő infrastruktúra
Az openSUSE folyamatosan követi és alkalmazza a Linux technológiák legújabb fejlesztéseit. A GRUB2 az alapértelmezett rendszerindító alkalmazás, amely az LVM és btrfs partíciókról történő indítás alapjául szolgál, valamint támogatja az UEFI biztonságos rendszerindítást is. A 0.8.6.1-es verziójú Plymouth akadozásmentes átmeneteket és látványosabb animációkat jelenít meg a rendszerindítás alatt. Az openSUSE 12.2 rendszerrel továbbá elkezdődött a UNIX fájlrendszer hierarchiájának felülvizsgálata és egyszerűsítése, a disztribúciók közötti kompatibilitás javítása érdekében.

Kifinomult funkciók
Az openSUSE 12.2 a már meglévő funkciók továbbfejlesztésén keresztül javítja az általános felhasználói élményt. Tartalmazza például a népszerű btrfs fájlrendszer továbbfejlesztett hibakezelési és helyreállítási eszközeit, valamint a Snapper pillanatfelvétel-készítő eszközt. A GNOME 3.4 folytonos görgetést tesz lehetővé minden alkalmazás számára, illetve átdolgozott rendszerbeállításokat és névjegykezelőt tesz elérhetővé. A KDE 4.8 gyorsabb Dolphin fájlkezelőt tartalmaz, az XFCE 4.10 pedig továbbfejlesztett alkalmazáskeresőt kínál.
A technikai fejlesztések mellett a tájékoztató kézikönyvek is jelentős átdolgozáson mentek keresztül. A dokumentációkészítő csapat változtatásokat vezetett be a kézikönyvek létrehozásának folyamataiban is, hogy azok megírását egyszerűbbé tegyék a közösségbeli közreműködők számára.

Az openSUSE 12.2 legújabb fejlesztéseivel kapcsolatos további részleteket ide kattintva találnak olvasóink aki pedig letölteni szeretné a rendszert, erre az oldalra látogasson el.

Kép forrása: doc.opensuse.org

Címkék , , ,

Szóljon hozzá!

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára