KKV Plusz

Új műsorszolgáltató termékcsalád az Adobe-tól

2012-09-07 Szerző: kkv Rovat: Hírek, IT - Nincs hozzászólás

Az Adobe az IBC konferencián és kiállításon jelentette be, hogy innovatív új videotechnológiákat mutat be, amelyek elősegítik a műsorszolgáltatók és a média átállását az Adobe videomegoldásaira. Ezek közül az Adobe Anywhere egy modern, együttműködést támogató munkafolyamat-platform, amellyel az Adobe professzionális videoeszközeit – többek között az Adobe Premiere Pro szoftvert – használó csapatok szinte bármilyen hálózaton dolgozhatnak a közös médiaanyagok használatával. Az Adobe új partneri szövetségeket is bejelentett a hír- és sportközvetítés vezető médiakezelő és grafikai beszállítóival, többek között a Chyron, a Dalet, az EVS és a Vizrt vállalatokkal. Ezek az új kapcsolatok még tovább növelik az ügyfelek munkájának hatékonyságát.

Adobe Broadcast

A vállalat emellett egy új promóciós ajánlatot is kínál az olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak, akik más nemlineáris szerkesztő megoldásokról – például az Apple Final Cut Pro vagy az Avid Media Composer szoftverről – szeretnének áttérni az Adobe Creative Suite CS6 Production Premium termékre és az Adobe Creative Cloud szolgáltatásra. A feltételeknek megfelelő vásárlók 30 százalékos kedvezményre jogosultak a Production Premium szoftver, illetve 40 százalék kedvezményre az Adobe Creative Cloud éves előfizetés árából.

Az Adobe a szeptember 7. és 11. között, a RAI Exhibition and Congress Centre területén megrendezett 2012-es IBC kiállításon (7-es csarnok, 7.G27 stand) mutatja be új megoldásait, valamint az ügyfeleknek és partnereknek szóló legfontosabb kezdeményezéseit.
„A műsorszolgáltatók olyan technológiai megoldásokat keresnek, amelyek képesek megfelelni a napjainkban gyorsan fejlődő iparág követelményeinek – mondta Jim Guerard, az Adobe alelnöke és a professzionális videoszerkesztő szoftverekért felelős részleg vezérigazgatója. Az Adobe elkötelezte magát amellett, hogy az együttműködést segítő, nyílt platformokon működő innovatív termékekkel segítse ügyfeleit a teljes video-munkafolyamat egyszerűsítésében. Az Adobe, illetve műsorszolgáltató ügyfelei a tervezéstől a lejátszásig a teljes folyamat során vezető szerepet töltenek be az iparágban, és újrafogalmazzák a videoanyagok elkészítését, fogyasztását és értékesítését.”

Adobe Anywhere for video
Az IBC keretében az Adobe bemutatja az Adobe Anywhere for video megoldást – egy hatékony, együttműködést segítő munkafolyamat-platformot, amelynek segítségével az Adobe Premiere Pro, az Adobe After Effects és az Adobe Prelude felhasználói bármilyen hálózat használatával dolgozhatnak a központosított médiaanyagokon. Az Adobe Anywhere összehozza a virtuális csoportok tehetségeit, és lehetővé teszi, hogy hatékonyan rögzítsék, naplózzák, szerkesszék, megosszák és véglegesítsék a videoanyagokat a szabványos nyílt rendszerek, hálózatok és folyamatok segítségével. Az Adobe Anywhere egyedisége abban áll, hogy a meglévő hardvert és hálózati infrastruktúrát is használhatja, így nincs szükség további beruházásokra és erőforrásokra. E platform a meglévő médiaanyag-kezelő és egyéb munkafolyamat-kezelő rendszerekkel is együttműködik.

„Globális hírszolgáltató vállalatként tudósítóink számos platformon publikálnak szerte a világon, ezért egyszerűsített utófeldolgozó megoldásokra van szükségünk – mondta el Michael Koettner, a CNN hírtechnológiák tervezéséért és fejlesztéséért felelős alelnöke. Szoros kapcsolatot ápolunk az Adobe vállalattal, amelynek keretében az Adobe Premier Pro használatával naponta anyagok százait szerkesztjük. Részt veszünk egy Adobe Anywhere kísérleti projektben is, és reméljük, hogy ez az eszköz megkönnyíti majd a CNN tudósítóinak munkáját a jövőben.”

Gyors bevezetés
Az Adobe azt tapasztalta, hogy a Creative Suite Production Premium és a Creative Cloud lendületesen terjed a médiaiparban, amint a műsorszolgáltatók és globális hírügynökségek folytatják a Premiere Pro CS6 rendszerre való átállást. A vezető médiavállalatok – például az Associated Press, a Bloomberg, a CNN, a Grundy UFA és a Hearst Television – az Egyesült Államokban és Európában is a Production Premium rendszert használják munkafolyamataik alapvető eszközeként.

Új műsorszolgáltatói partnerek
Mivel számos professzionális műsorszolgáltatási video-munkafolyamatban elengedhetetlen a különböző egyéb vállalatok által fejlesztett technológia használata, az Adobe kibővítette műsorszolgáltatói partnereinek körét, és immár több mint 200 vállalattal működik együtt a Creative Suite Production Premium kiválóan integrált munkafolyamatainak biztosítása érdekében. Az új partnerek közé elsősorban a médiaanyag-kezelési, tárolási és keresési partnerek tartoznak: az arvato Systems, az Axle Video, a Cantemo, a Chyron, a Dalet, a deltatre, a Filmpartners, a FlavourSys, az EVS, a Belden csoporthoz tartozó Miranda, a Nexidia, a Pond5, a Primestream, a PROMISE Technology, a Studio Network Solutions (SNS), a Sienna, a Softron, a Square Box Systems és a Vizrt.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára