KKV Plusz

Autodesk megoldások és különleges nyomtató segíti a műanyagipart

2012-09-18 Szerző: kkv Rovat: Hírek, IT - Nincs hozzászólás

A rohamos tempóban fejlődő tervezőrendszerek és prototípus technológiák jelentős hatást gyakorolnak a műanyagipari szegmens jelen és jövőbeni helyzetére. Az Autodesk és a VARINEX Informatikai Zrt. harmadik alkalommal rendezi meg „Műanyagipari Szimpózium” rendezvényét, amelyen bemutatásra kerül, hogy milyen új fejlesztések, alkalmazások segítik hozzá a mérnököket és a szerszámgyártókat a vezető piaci pozíció megszerzéséhez és megtartásához. Ipari példák illusztrálják az alkalmazások hatékonyságát, képességeit, a látogatók élőben is megtekinthetik a legújabb Objet30 Pro 3D prototípus-nyomtató működését. Az Objet30 Pro a világ első olyan irodai környezetben is használható nyomtatója, ami hőálló és átlátszó alapanyagból is képes fizikai prototípusok gyors előállításra.

Emellett az Autodesk Product Design Suite 2013 termékek is egyszerűbbé teszik a tervező, látványterv-készítő és szimulációs szoftverek bevezetését, használatát és karbantartását. A teljes Autodesk digitális prototípus-készítő szoftvercsomag segíti a gépipari vállalatokat abban, hogy jobb, fenntarthatóbb termékeket tervezzenek és gyártsanak, csökkentsék a fejlesztés költségeit, és gyorsabban a piacra juttathassák a termékeiket. Az Autodesk Simulation Moldflow szoftvereket világszerte vállalatok ezrei használják műanyag termékeik és fröccsöntő szerszámaik optimalizálásához, elősegítve az innovatív termékek gyorsabb piacra kerülését.

A 2010 októberében bejelentett stratégiai partneri kapcsolat eredményeként az Autodesk és a Granta Design Ltd. új tervezési módszereket épített be az Autodesk Inventor szoftverbe, amelyekkel a tervezők felbecsülhetik a termék környezetre gyakorolt hatását, és fenntarthatóbb tervezési döntéseket hozhatnak. Az Autodesk Inventor új, környezetbarát anyagokat javasló funkciója (Eco Materials Adviser) a tervezési folyamat korai időszakában, a legfontosabb szakaszban célozza meg a fenntartható tervezési követelmények kielégítését, így a gyártók a lehető legkisebb mértékben környezetszennyező anyagokat választhatnak a költségek és a teljesítmény befolyásolása nélkül. A Granta szakértői anyagadatbázisára és jól bevált fenntartható tervezési módszertanára épülő Eco Materials Adviser segíti az anyagok kiválasztásának irányítását, és környezeti hatástanulmányokat készít, hogy a mérnökök rögzíthessék és közzétehessék a fenntartható tervezési döntéseik előnyeit.

A Műanyagipari Szimpózium 2012. szeptember 27-én a Tulip Inn Budapest Millennium Hotelben kerül megrendezésre. Bővebb információkat az alábbi linkre kattintva találnak olvasóink.

Címkék , , , ,

Szóljon hozzá!