KKV Plusz

Jó hír a raktárt kereső cégeknek

2012-09-25 Szerző: KKV Rovat: Árak, Ingatlan, Kiemelt - hozzászólás 17

Jó hír jött a raktárt kereső cégeknek: várhatóan nem emelkedik a bérleti díj az év hátralévő részében sem, a „big box” jellegű épületek esetében 3,2-4 EUR/m2/hó, a városi logisztikai épületek esetében pedig 4-5 EUR/m2/hó körül mozognak a díjak, akárcsak az első félévben.

fotó: shutterstock.com

Az új ipari ingatlanok bérleti díja (előbérleti szerződéseknél) ugyanakkor eltérhet a fejlesztők által a kihasználatlanul álló területekért kért bérleti díjaktól – emlékeztetett a Colliers International nemzetközi ingatlan tanácsadó cég budapesti irodája.

„A 2012 első felében megfigyelt tendenciák valószínűleg az év hátralevő részében is folytatódnak; nagyobb változás csak a globális gazdasági környezetben vagy az országban bekövetkező esetleges javulás kapcsán várható. Kevés fejlesztés van folyamatban; belátható időn belül csak előbérleti alapon megvalósított projektek várhatók, spekulatív alapúak egyáltalán nem – mondta Beck Tamás, a Colliers Interantional üzletágigazgatója.

Az ipari ingatlanok és telkek esetében az év első felében élénkülés volt tapasztalható. A végfelhasználók részéről a kisebb (1.000-2.000 m2) ipari épületek és raktárak iránt jelentkezett érdeklődés, illetve a hosszabb távú projektekhez szükséges területek iránt is kezdett mutatkozni kereslet. A gyártó szektor szintén aktívabb volt a tárgyidőszakban.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!