KKV Plusz

Kkv-kat várnak a Karcagi Ipari Parkban

2012-09-26 Szerző: MTI/KKV Rovat: Ingatlan, Tippek - Nincs hozzászólás

Közel 250 millió forintos beruházással megkezdődött a Karcagi Ipari Park eddig kihasználatlan területein a betelepülni kívánó cégek számára az alapinfrastruktúra kialakítása, illetve a már ott működő vállalkozások számára nyújtott szolgáltatások bővítése.

Az Új Széchenyi Terv keretében a megvalósításra hivatott projektet az Európai Unió eredményes pályázat révén 122 millió forinttal támogatja – közölte Varga Nándor, a létesítmény vezetője.

fotó: shutterstock

A fejlesztés keretében a több mint 48 hektáron elterülő ipari park beépítetlen északi részén kiépítik az ivóvíz- és szennyvíz hálózatot, megteremtik a villamos energia-ellátást valamint kialakítják a térvilágítást. A munkák része a csapadékvíz-elvezetés illetve a bekötő utak és járdák kiépítése.

A projekt megvalósításával az ipari parknak teljessé válik az infrastrukturális kiépítettsége, ami lehetővé teszi az eddig hasznosítatlan területek bérbeadása, értékesítését a kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális vállalatok számára.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a pályázó bővíti szolgáltatóházának kínálatát egy új színes, multifunkciós lézernyomtatóval, amelynek révén irodai-nyomdai szolgáltatást nyújthat az ottani vállalkozásoknak.
A beruházás teljes elszámolható költsége 243,9 millió forint, amelyből 121,9 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként nyert el a társaság. A fejlesztés eredményeként legalább 8 új vállalkozás települhet az ipari parkba, növelve ezzel Karcag gazdasági forgalmát.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!