KKV Plusz

Alig nőtt szeptemberben a forgalomba helyezett új autók száma

2012-10-01 Szerző: MTI Rovat: Autó, Cégautó, Kiemelt - Nincs hozzászólás

Az idén szeptemberben 3521 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 0,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első kilenc hónapban 16,3 százalékkal 39 317-re nőtt az új autók száma – közölte a Datahouse autópiaci adatszolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Szeptemberben 834 új kishaszonjármű került forgalomba, 11,4 százalékkal kevesebb, mint 2011 szeptemberében. Január-szeptemberben a forgalomba helyezett új kishaszonjárművek száma 7,4 százalékkal 8077-re nőtt.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn azt közölte az MTI-vel: továbbra is úgy gondolják, az idén a piac növekedése meghaladja a 2011. évi szintet, és az előrejelzett 10 százalék körül alakulhat.

Az újszemélyautó-értékesítés több mint 70 százaléka céges vásárlás, így a kereskedelem számára fontos magánvásárlók továbbra sem kerültek elő. Mivel a cégesgépjármű-piac fokozottan Budapestre koncentrálódik, a vidéki márkakereskedők helyzete rendkívül nehéz, mert az általuk értékesített volumen nagyon alacsony, sok helyen a heti egy darabot sem éri el.

Az MGE szerint a motorkerékpár-piac visszaesése az augusztusi minimális növekedés után ismét folytatódott. Éves összehasonlításban mintegy 8 százalék volt a szeptemberi csökkenés.

A nagyhaszonjármű-piac a tavalyi jelentős növekedés után még úgy is 5 százalékkal emelkedett az első kilenc hónapban, hogy szeptemberben 5 százalékkal csökkent. “Ez továbbra is azt jelenti, hogy ez a szegmens a várakozásaink feletti teljesítményt ért eddig el 2012-ben, ami – véleményünk szerint – elsősorban a magyar fuvarozók sikeres külföldi szerepvállalásának köszönhető” – véli az MGE.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!