KKV Plusz

Megéri a pénzét a HR-szakértő a kkv-knál

2012-10-03 Szerző: MTI/KKV Rovat: Hírek, HR, Kiemelt - hozzászólás 14

A Humán Szakemberek Országos Szövetségének (HSZOSZ) elnöke szerint a mostani válságban felértékelődik az ilyen szakemberek munkája, de ezekre a kisebb és közepes cégek vezetői alig szánnak pénzt, s ez hiba.

 

Alapos mérlegeléshez jól jön a hr-szakember tudása

Poór József szerdán egy pécsi nemzetközi konferencián emlékeztetett: a válságban a humán erőforrás menedzsment dolgozóinak nem szűkült, hanem bővült a feladatköre, ugyanis a munkaerő felvétele és képzése mellett egyre több feladat hárul rájuk az elbocsátott alkalmazottakkal, és egyebek mellett a szakszervezetekkel való intenzívebb kapcsolattartásban, a munkaügyi megbeszélésekben, egyeztetésekben.

A magyarországi kis- és középvállalkozások jelentős része nem engedi, vagy nem engedheti meg magának HR-szakember alkalmazását. Ezeknél a cégeknél rendszerint egy vezető látja el az ezzel kapcsolatos munkát, amely azonban nem olyan hatékony, mint ha erre képzett szakember végezné.

A HSZOSZ elnöke ezért is tartaná hasznosnak, hogy a cégvezetők közül a jövőben minél többen vegyenek részt HR-kurzusokon, ahol meggyőződhetnek arról, hogy ez fontos terület, “nem lehet csak úgy lesöpörni az asztalról”.

Mellár Tamás professzor szerint a gazdasági növekedés kétharmad részét a humán tőke adja, ezért koncentrálni kell a színvonalának emelésére és bővítésére. “A válságot eddig sokkal jobban vészelték át azok az országok, ahol a humán tőke magasabb színvonalú, ahol képzettebb szakemberek és jobb oktatási háttér áll rendelkezésre.” – jegyezte meg. Mellár Tamás úgy látja: nem csökkenteni, hanem növelni kell a humán erőforrásra fordítandó összegeket, mert “ez a menekülés lehetséges útja.”

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!