KKV Plusz

Ennyit lehet alkudni a téglalakásoknál

2012-10-08 Szerző: KKV Rovat: Árak, Ingatlan, Kiemelt - hozzászólás 17

Még mindig nagyon jó pozícióban vagyunk, ha téglalakást akarunk venni. Általában 10-15 százalékot alkudhatunk, az ország egyes részein azonban még ennél is jóval többet, ami forint százezrekben mérhető.

A legjelentősebb teljes árváltozást mindig a családi házak eladóinak kell elszenvedniük. Az idei III. negyedévben köztük is az észak-magyarországi eladóknak kellett a legnagyobb kompromisszumokat kötniük, hiszen a 13%-os árlevitelt követően a vevők további 10%-ot alkudtak – közölte a Duna House.

A közvetítő hálózat friss felmérése szerint a tégla építésű lakások esetében az országos mélypontot Észak-Magyarország mutatja, ahol az ilyen ingatlanok csupán 119 ezer Ft/m2-es átlagáron cseréltek gazdát a III. negyedévben. Közép-Magyarországot leszámítva (a maga 240 ezres átlagával) az ország többi régiója viszonylag homogén képet mutat, az átlagos négyzetméter árak 170 000 Ft körül alakultak ebben az időszakban.

Budapesten a panelekhez hasonlóan a téglából készült lakások is az észak-budai régióban értek a legtöbbet, itt egy m2 ára 320 ezer volt. A dél-pesti oldal az ellenpólus, ahol 216 ezer Ft volt az átlag, amely még így is magasabb, mint vidéken bármelyik régióban.

Címkék , , , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!