KKV Plusz

Jön a második ipari park Nyíregyházán

2012-10-08 Szerző: MTI/KKV Rovat: Hírek, Ingatlan - hozzászólás 30

A Nyíregyházát nyugatról elkerülő, új út mellett alakítja ki a városi önkormányzat a település második ipari parkját. Az első már megtelt, s több céges jelentkező is van a bérleményre.

Az első beruházó a dán Lego Csoport, amely ott szándékozik megépíttetni új gyárát az általa megvásárolt 100 hektáros területen. A társaság januárban jelentette be, hogy 125 millió eurós, mintegy 38 milliárd forintos költségből hozza létre 80 ezer négyzetméteres gyárkomplexumát a szabolcsi megyeszékhelyen.

Az újabb ipari beruházási terület létesítésére a helyhatóság már benyújtotta 600 millió forint értékű pályázatát az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz, a megvalósításhoz 50 százalékos arányú forrást kérve.

A nyugati elkerülő út a Nyíregyháza-Polgár közötti 36-os számú főutat köti majd össze az M3-as autópályával. Az út hét kilométer hosszú lesz és kétszer egy közlekedési sávot alakítanak ki rajta. Eredményes közbeszerzési eljárást követően az út építése várhatóan 2014. elején kezdődik és a tervek szerint 2015 elején indulhat meg rajta a forgalom.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!