KKV Plusz

Inkubátorház és csarnok épült Székesfehérváron

2012-10-11 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Ingatlan - hozzászólás 20

Inkubátorházat és csarnokot épített a magyar tulajdonú MetaloBox Kft. Székesfehérváron, a 750 millió forintból elkészült beruházást szerdán avatták fel.

Az Alba Ipari Parkban, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában felépült létesítmények megvalósítására összesen 330 millió forint európai uniós támogatást nyert el a cég.

A hatezer négyzetméter alapterületű csarnokban és a kétezer négyzetméteres inkubátorházban kis- és középvállalkozásoknak kínálnak bérleményeket. Az M7-es autópályához közeli épületekben összesen kilenc kis- és középvállalkozás bérelhet műhelyeket, raktárakat, irodákat, s teremthet ezzel várhatóan 65 új munkahelyet.

Az inkubátorházban levő helyiségek többsége már elkelt, egyebek között egy német vállalkozás kezdi meg a tevékenységét, és a csarnokban levő helyiségek egy részének is van már bérlője.

Az elkészült két épület az első beruházása az m59 néven megvalósuló üzleti parknak, amelyet 43 ezer négyzetméteren, 21 ezer négyzetméter beépítésével akar a jövőben megvalósítani a cég.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!