KKV Plusz

Kúttalan utakon – Amarok-teszt az erdőben

2012-10-11 Szerző: Biró Csongor Rovat: Autó, Kiemelt, Tesztek - hozzászólás 19

A Porsche Hungaria hosszú távú megállapodást kötött a Hungaroring Off-Road Centerrel. Az együttműködés célja az, hogy a Hungaroring vezetéstechnikai- és off-road vezetési központjában jól működő oktatási programok révén a biztonságos vezetés oktatása és látványos bemutatás a Volkswagen haszonjárműveivel is lehetővé váljon.

VW Amarok a cross pályán (fotó: Biró Csongor)

A megállapodás jóvoltából másodszorra került sor a „Kúttalan utakon” offroad tesztvezetési napra, melynek keretében a résztvevők próbára tehették a Volkswagen különféle haszonjárműveinek tereptulajdonságait és dízel technológiáját. Az eseményen azok a közületi és vállalati partnerek vettek részt, akik szakmájához vagy szabadidős tevékenységéhez nélkülözhetetlenek ezek a haszonjárművek, vagy rendszeresen végeznek terepmunkát. A márka ugyanis fontosnak tartja, hogy minden ügyfele személyesen is kipróbálhassa az autókat, megismerhesse azok menettulajdonságait, gazdaságos üzemeltetését.

VW Crafter terepen (fotó: Biró Csongor)

Jelenleg a Volkswagen haszonjárművek által képviselt minden kategóriában elérhetőek az összkerékhajtású járművek, melyet a résztvevők offroad, erdei és cross pályán tesztelhettek. A rendezvényen bemutatkozott a 163 lóerős Crafter 4Motion platós és emelt dobozos hosszú, valamint a Dakart megjárt rövid változata, de vezetni lehetett az Amarok pickupot az új nyolcsebességes váltóval, biturbó, 180 lóerős motorral. Ezek mellett a résztvevők a T5 Kombi 4Motion, megemelt futóművel szerelt, 140 lóerős változatát, és a Caddy 4Motion, dobozos RT 110 lóerős összkerékhajtású modelljét is tesztelhették, a Hungaroring több mint 20 kilométeres erdei úthálózatán.

Megjárta a Dakart (fotó: Biró Csongor)

VW T5 4Motion (fotó: Biró Csongor)

4×4-es kínálat (fotó: Biró Csongor)

Jelen van a múlt – T3 Syncro (fotó: Biró Csongor)

Címkék , , , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!