KKV Plusz

Céges partik lehetnek Ferihegy 1-en

2012-10-12 Szerző: KKV/MTI Rovat: Hírek, Ingatlan - Nincs hozzászólás

Rendezvényközpontként nyílt meg újra a budapesti repülőtér májusban bezárt 1-es terminálja, ahol céges és magánrendezvények is tarthatók – közölte az üzemeltető Budapest Airport Zrt..

Október 1-jén Terminal 1 Airport Event Center néven rendezvényközpontként nyílt meg újra a létesítmény, amely csaknem kétezer négyzetméteren, három földszinti csarnokkal, galériával, kifutópályára néző tetőterasszal és több mint 400 parkolóhellyel várja a vendégeket.

A Budapest Airport szerint a kivételes adottságú, műemléki védelem alatt álló épület elsősorban nagyobb létszámú, exkluzív rendezvényeknek adhat helyet, például gálavacsoráknak, konferenciáknak, autó bemutatóknak vagy filmforgatásoknak.

Az 1-es terminált a Malév februári leállása, valamint a tavalyi 330 százalékára emelt telekadó okozta pénzügyi helyzet miatt zárta be a BA májusban. Akkor úgy fogalmaztak: a társaságnak nem maradt más választása, mint egy drasztikus költségcsökkentési program bevezetése. Ennek részeként történt a repülőtéren a dolgozók csoportos létszámleépítése, az idei évre tervezett, mintegy 10 milliárd forintnyi beruházás leállítása és az 1-es terminál bezárása.

Címkék , , , , , ,

Szóljon hozzá!