KKV Plusz

Céges beutazókat is várnak a svájci hotelek

2012-10-15 Szerző: KKV/MTI Rovat: Hírek, Ingatlan - Nincs hozzászólás

Az incentive utak és a céges megrendelések növekedésére számít a svájci turisztikai hivatal, miután folyamatosan bővül az üzleti ügyfeleket kiszolgáló alágazat – mondta lapunknak Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős vezetője a téli szezon előtti tájékoztatón.

Elismerte ugyanakkor, hogy az erős frank megdrágította a svájci üdüléseket, a vendégéjszakák száma 3,2 százalékkal csökkent a nyári időszakban, és a bevételek is hasonló mértékben mérséklődtek; a magyar vendégek svájci vendégéjszakáinak száma viszont szerény mértékben emelkedett.

Urs Weber úgy vélekedett, meg kell próbálkozniuk azzal, hogy ügyfeleiket nem az árak csökkentésével, hanem több szolgáltatás nyújtásával tartják meg. Nemcsak a beutazók számára drága Svájc, hanem a helyiek számára is, akiket speciális ajánlatokkal igyekeznek belföldi utazásra csábítani.

A magyar relációból az idén augusztus végéig mintegy 25 ezer vendég érkezett Svájcba, akik 61.448 vendégéjszakát töltöttek ott, 0,6 százalékkal többet, mint a tavalyi első nyolc hónapban. Tavaly a magyar vendégek száma 34 ezer, az általuk ott töltött vendégéjszakáké közel 85 ezer volt. A magyar beutazást segítik a közvetlen légi járatok, valamint, hogy az éjszakai vasúti kapcsolat is létrejött már.

Urs Weber hangsúlyozta: az adatok csak a szállodai vendégéjszakákat tartalmazzák, ehhez hozzáadva az üdülőket, magánszállásokat is, a Magyarországról érkezettek száma elérhette a 60 ezret, a vendégéjszakák száma pedig a 180-190 ezret. Idén mintegy 87 ezer magyar vendégre számít a svájci idegenforgalmi hivatal.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!