KKV Plusz

Sok magyar autós nem használ téli gumit

A Continental Hungaria Kft. piaci információi alapján a magyar autósok jelentős része (mintegy 30-40 százalékuk) idén tavasszal nem cserélte le téli abroncsait, sok autós a nyári szezonban is téli gumikon közlekedett.

téli gumi

A téli hőmérsékleti és útviszonyokra fejlesztett abroncsok a meleg időben sokkal jobban elhasználódnak, mint a nyári gumik, ezért sok autóst kellemetlen meglepetés érhet a tél beköszöntével. A  sofőrök szembesülni fognak azzal, hogy ezek az abroncsok már nem nyújtják azt az irányíthatóságot és tapadást, mint amit a múlt télen megszokhattak, ezért fokozott figyelemre lesz szükség az utakon.

A téli szezon előtt mindenképpen érdemes időben ellátogatni a gumiszervizbe, ellenőriztetni az abroncsok állapotát, és szükség esetén újra cserélni őket. Annál inkább, mert várhatóan idén is nagy zsúfoltság alakul majd ki a műhelyekben a hőmérsékleti értékek csökkenésével, az időjárás téliesre fordulásával. Több vállalati autóflotta esetén ugyanis a cégek a még éppen használható, 4 milliméter profilmélységű abroncsokat is „betároltatták”, amelyeket biztosan cserélni kell a téli időszakban, ez pedig tovább növeli a gumis műhelyek leterheltségét.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!