KKV Plusz

November végéig pályázhatnak falumegújításra

2012-11-14 Szerző: korics.hu Rovat: Pályázat - Nincs hozzászólás

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatások kereteiben meghirdetett pályázatok benyújtási határidejét az Irányító Hatóság 2012. november 15-ről 2012. november 30-ig meghosszabbította.

Összesen 13 milliárd forinttal támogatja a vidékfejlesztési tárca a vidéki életminőség javítását. A Darányi Ignác Tervben falumegújításra és fejlesztésre 8 milliárd, a vidéki örökség megőrzésére pedig 5 milliárd forint jut. Ebből egy pályázó legfeljebb 50 millió forintnyi támogatáshoz juthat, melyhez önerőt nem szükséges biztosítania.

A támogatásra önkormányzatok, azok társulásai, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak. A pályázati pénzekből jut majd a többi között a népi építészet emlékeinek megóvására, de a helyi piacok létrehozására is. Mindkét pályázatnál újdonság, hogy bővítésre is fel lehet használni az összegeket.

A pályázható összegek eltérő mértékűek attól függően, hogy az ország különböző területein a Leader helyi akciócsoportok eddig mennyit használtak fel forrásaikból. Vannak térségek, ahol a rendelkezésre álló forrás 10 millió forint, máshol viszont eléri a 100 millió forintos nagyságrendet.

A pályázatokat 5-5,5 hónap alatt bírálják el, emellett a nyertes pályázóknak az első számlát – amelynek legalább 10 százalékos mértékűnek kell lennie – hat hónapon belül be kell nyújtania, illetve két éven belül be kell fejeznie a beruházást.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!