KKV Plusz

Az Ön cége is építheti az új Albert Stadiont

2012-11-15 Szerző: Mester Rovat: Hírek, Ingatlan, Kiemelt - Nincs hozzászólás

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kiírta az új Albert Stadion építésére vonatkozó meghívásos pályázatot. A kivitelezőnek vállalnia kell a jelenlegi létesítmény lebontását, valamint az új, legalább 22 ezer, de belföldi meccsek esetén a vendég és a hazai szektor állóhelyeivel 23 700 férőhelyes, fedett lelátójú, úgynevezett sky boxokkal ellátott stadion felépítését.

Az ajánlattételi határidő december 13-a, a győztes cégnek pedig szerződéskötéstől számított 18 hónapja lesz a kivitelezésre. A versenyt főként az ajánlati ár dönti el, ugyanis a kiírt pályázat szerint ez 60 százalékos súllyal szerepel majd az elbírálásban.

“Az új stadion mérete és lehetőségei által 100 százalékban figyelembe veszi mind az európai szövetség (UEFA) előírásait egy 4-es kategóriájú stadionra vonatkozóan, mind a nemzetközi szövetség (FIFA) ajánlásait” – olvasható a pályázatban.

A kiírás szerint az új létesítményt 90 fokkal elforgatják, ezáltal az épület tájolása ideális lesz, mert nem szorítja rá azt a népligeti csomópontra, így a négy beléptető ponttal ellátott stadion új pozíciójában a két metrómegálló (Népliget, Nagyvárad tér) közé kerül, melynek köszönhetően a tömeg eloszthatósága, a biztonságos megközelítés és a szurkolók szétválasztása jobban megoldható lesz.

A projekthez tartozik egy négyemeletes fejépület – ebben kapnak helyet a klubirodák és a sportmúzeum – felépítése is, amely alatt háromszintes, 352 autó befogadására alkalmas mélygarázs lesz. A területen összesen 813 darab parkolóhelyet alakítanak ki.

 

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!