KKV Plusz

Új regionális logisztikai központ Márkón

2012-11-21 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Ingatlan, Kiemelt - Nincs hozzászólás

Több mint 430 millió forint beruházással épített új, 5500 négyzetméteres logisztikai központot a Happ Kft. Márkón, az áruszállítással foglalkozó cég a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv pályázatán 127,5 millió forintot nyert.

A Veszprémtől néhány kilométerre felépült raktárcsarnok átrakodó raktárként üzemel a jövőben, a létesítményben raklapos árukat helyeznek el tömbös tárolásban és polcrendszereken. A vállalat eddig nem rendelkezett saját raktárcsarnokkal.

A Happ Kft. jelenleg több mint 50 saját szállítóeszközzel rendelkezik, a tehergépkocsik 80 százaléka EURO 5-ös, 20 százaléka EURO 4-es emissziós normáknak megfelelő motorral rendelkezik, átlagos életkoruk nem haladja meg a másfél évet. A cég főleg készárú kiszállítást és alkatrész beszállítást végez Nyugat-Európa országainak több száz cégétől, a megbízók többsége elektronikai és autóipari beszállító.

A magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás 1992-ben alakult, fő tevékenysége a nemzetközi közúti áruszállítás. A fejlesztésnek köszönhetően 10 fővel nőtt a létszám, a cég jelenleg 80 főt foglalkoztat a régióban. A társaság árbevétele tavaly 1,35 milliárd forint volt, az idei évre 1,5 milliárd forintot terveznek. Az árbevétel már szeptemberben meghaladta a 2011-es évet, a cég stabilan nyereséges.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!