KKV Plusz

Bajba kerülhet a budapesti Köki Terminál

A Köki Terminál beruházást fejlesztő és tulajdonló R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. ellen felszámolást kezdeményezett egy beszállító – tudta meg a Napi Gazdaság.

A lap szerdai száma szerint az eljárás a papírok begyűjtésénél, a hitelezői igénybejelentésnél tart, így egyelőre nem tudni, mekkora tartozás adta meg a kegyelemdöfést.

Már induláskor sokan megkérdőjelezték, hogy azon a környéken van létjogosultsága egy ekkora vegyes funkciójú, de főleg üzleteket magába foglaló komplexumnak. Ingatlanpiaci szakértők szerint koncepcionális baki és a válság állhat a kőbánya-kispesti plázát fejlesztő tulajdonos bukása mögött. Nem szerencsések az alaprajzok, és a bérlői mix sem erősíti a bevásárlóközpont jövedelmezőségét, a kezdetben elrontott folyamatokat nagyon nehéz visszafordítani – állították egybehangzóan.

A 2008-2011 között épült negyvenmilliárdos projekt bérbeadási időszakára a válság mindvégig rányomta bélyegét. A fejlesztői kommunikáció szerint a mintegy 60 ezer négyzetméter alapterületű Köki 80 százalék feletti telítettséggel nyitott 2011 októberében. Legnagyobb bérlői az OBI és a Tesco.

A bérleti díjakról akkoriban annyit közöltek, hogy nagyjából az Árkád színvonalához hasonló, közepes szint elérésére törekednek. Később, a bevásárlóroham elmaradásával azonban az a hír járta, hogy egyes bérlők már csak forgalom utáni részesedést fizetnek – olvasható a lapban.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!