KKV Plusz

Mit tudnak a szolgáltatott irodák?

2012-12-07 Szerző: KKV Rovat: Ingatlan, Tippek - Nincs hozzászólás

A kkvplusz.hu Katerina Manout, a Regus regionális menedzserét kérdezte arról, hogy mire számítson egy induló vállalkozás, ha úgynevezett szolgáltatott irodát akar bérelni.

1. Miért éri meg egy kkv-nak a szolgáltatott iroda a B kategóriához képest?

A szolgáltatott irodákat nyújtók, így a Regus is, sokkal rugalmasabb szerződési feltételeket kínálnak, mint egy hagyományos irodapiaci szereplő: ügyfeleiknek nem kell hosszú távú kötelezettségeket vállalniuk, hanem a cég növekedésének üteméhez tudják igazítani a bérelt irodaterületet. A területen felül modern technikai infrastruktúrát és professzionális adminisztratív támogatást is kínálnak, amelyet egy kisvállalkozás egyedül nem, vagy csak nagyon költségesen tudna megvásárolni és fenntartani, az ügyfelek viszont élvezhetik a méretgazdaságosságból fakadó előnyöket.

2. Mivel tudnak ott tartani egy kkv-t, ha később bővül: árengedmény? akció? plusz szolgáltatások?

A feltételek és a termékkínálat lehetővé teszik, hogy egy start-up vállalkozás velünk együtt növekedjen. Egy hagyományos iroda bérlése és felszerelése jelentős tőkebefektetéssel jár, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben kevés cég engedhet meg magának. Egymással is összeismertetjük ügyfeleinket, akik rajtunk keresztül értékes üzleti kapcsolatokra tehetnek szert.

3. A nyomasztó irodai túlkínálat újabb budapesti Regus-központot indokolna, hiszen a cég könnyen lenyomhatná a bérleti díjat. Lesz ilyen lépés?

Nemrég bővítettük hálózatunkat két új budapesti irodával, így ezekkel együtt már 6 üzleti központot üzemeltetünk Magyarországon. Ez a mostani időszak valóban kedvez a hosszú távú befektetéseknek, és mi arra számítunk, hogy a következő években, ha lassan is, de növekedni fognak az ingatlanpiaci árak.

4. Mire alapozza a cég a vidéki terjeszkedési terveit? Mekkora keresletre számít a kiemelt megyeszékhelyeken?

A vidéki terjeszkedés összhangban van a globális stratégiánk azon elemével, hogy országonként egynél több városban legyünk jelen. Habár Magyarország még mindig erősen főváros-központú, biztatóak a kilátások a megyeszékhelyeken is. Ezt részben a már meglévő ügyfeleink igényeire alapozzuk, akik ezekben a régiókban keresnek új üzleti lehetőségeket – hazai és nemzetközi cégek egyaránt. Másrészt pedig bízunk abban, hogy a vidéki városokban működő kis- és középvállalatok is felismerik szolgáltatásaink előnyeit.

 

Címkék , , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!