KKV Plusz

Ezek a legjobb ipari parkok Magyarországon

2012-12-12 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Ingatlan, Kiemelt - Nincs hozzászólás

Kiosztották az idén első alkalommal odaítélt Ipari Parkok Versenyképességi Díját, a kiírásra 7 pályamű érkezett, közülük a fődíjat az értékeléskor a legtöbb pontot szerzett Mátrai Erőmű Ipari Park kapta. Az ünnepségen oklevelet adtak át a pályázaton induló Pécsi Déli Ipar Park, Alba Ipari Zóna, Sellye Ipari Park képviselőinek.

A díj elnyerésére szóló pályázatot az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület (IPE) hirdette meg az Iparfejlesztési Közalapítvány szakma támogatásával az ipari parkok vonzóvá tétele mellett a versenyképesség erősítésére.

A budapesti eseményen a kiemelt kategóriákban a minőségi elkötelezettségért díjat a Batta Ipari Park, a szociális érzékenységért és társadalmi szerepvállalásért a Pápai Ipari Park, a környezet iránti elkötelezettségért pedig a Karcagi Ipar Park vehette át. Jövő évtől ipari park portált hoznak létre magyar és angol nyelven. A portálon a magyar ipari parkokról szerepelnek majd információk, és felületet biztosítanak az ipari parkok bemutatkozására.

NGM szerint az ipari parkok több mint tízéves történetük során szervesen beépültek a magyar gazdaságba, 2011-ben a 179 ipari parkba betelepült 4028 vállalkozás együttes árbevétele meghaladta a 9292 milliárd forintot, s átlagosan 33 százalék exportarányt értek el. Az 1997-es indulás óta a cégek együttesen 3366 milliárd forint beruházást valósítottak meg az ipari parkokban, és 2011-ben több mint 187 ezer főnek adtak munkát.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!