KKV Plusz

Új irodaház épül a Corvin sétányon

A Futureal csoport 16 millió euróból épít Corvin Corner néven új, 6200 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező irodaépületet a Corvin sétányon – jelentette be Tatár Tibor, a Futureal Development vezérigazgatója.

xshutter - tárgyalóasztal

A fejlesztésre azért van szükség, mivel a Corvin sétány előző két ütemében elkészült 42 ezer négyzetméter irodából már csak 5 százalék üres és több ezer négyzetméterre vonatkozó érdeklődést regisztráltak. Az új épületet akár saját tőkéből is meg tudja építeni a fejlesztő – közölte Berki János, a Futureal programigazgatója.

Az új irodaház építése 2013 tavaszán kezdődik és 12-14 hónapig tart. A finanszírozásról addig nem tárgyalnak a bankokkal, amíg nem kötnek hitelszerződést a másik irodaházukra, a Váci út és a Dózsa György út sarkán, a volt Volga szálló helyén épülő Vision Towersre – tette hozzá a programigazgató.

Ez utóbbinak már folynak a mélyépítési munkái. A másfél év múlva elkészülő 23 500 négyzetméteres épület felét a KPMG bérli. Egy év kellett a mintegy 7 milliárd forintba kerülő irodaház finanszírozásához szükséges banki ajánlatok megszerzésére. A saját erő 40 százalék lesz, két bank közül kell választaniuk – mondta Tatár Tibor.

Mire beköltözhetők lesznek az új irodaházak, megtelnek bérlővel – vélte a vezérigazgató, aki jó választásnak tartotta azt, hogy nem engednek a 14 eurós – négyzetméterenkénti és havi – bérleti díjból. A bérlők értékelik a Corvin sétány szolgáltatási környezetét, és azt is, hogy épületeik a Breeam környezetvédelmi tanúsító rendszer által minősítettek, a zöld jelleg ugyanis sokat nyom a latba a bérbeadáskor.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!