KKV Plusz

Gyengült az uniós autópiac novemberben

2012-12-14 Szerző: mti Rovat: Autó, Hírek - Nincs hozzászólás

Tovább gyengült az új autók piaca az Európai Unióban novemberben. Ezzel már a 14. hónapban jegyeztek fel zsugorodást. A forgalomba helyezett kocsik száma novemberben 965 918 volt, ami 10 százalékos csökkenés tavaly novemberhez viszonyítva. Az idei első tizenegy hónapban az új autók eladása 7,2 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál – közölte az európai autógyártók szövetsége (ACEA) pénteken.

BMW-M6-Gran-Coupe-1[2]

Éves szinten a legnagyobb mértékben Franciaországban (19 százalék) és Olaszországban (20 százalék) esett vissza az értékesített új kocsik száma novemberben. Németországban, Európa legnagyobb autópiacán az eladások 3,5 százalékkal csökkentek, ugyanakkor Nagy-Britanniában 11 százalékkal nőttek. Két autógyártó ért el éves összevetésben növekedést novemberben, a Hyundai Motor értékesítése 7,1 százalékkal, a BMW autógyártóé 0,4 százalékkal bővült. A legrosszabb eredménye a Renault-nak volt novemberben: új autóinak eladása 27 százalékkal zuhant. A Ford eladása 10 százalékkal, a General Motorsé 13 százalékkal csökkent.

Novemberben a Volkswagen adta el a legtöbb új autót Európában, összesen 248 690-et, azonban ez is 2,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Címkék ,

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá!