KKV Plusz

Benkő Vilmos az AmCham új elnöke

2012-12-18 Szerző: KKV Rovat: Karrier, Kiemelt

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2012 december elején Benkő Vilmost, a DBH csoport üzletfejlesztésért felelős alelnökét, a Rózsakert Medical Center tulajdonosát választotta az AmCham tizennegyedik elnökének.

Bankő Vilmos - AmCham főnök

Közgazdász végzettségének megszerzése után vállalkozó lett az egészségügy és a megújuló energiák területén. Meghonosította a Toastmasters International, egy nyilvános beszéd oktatással foglalkozó nemzetközi szervezet magyarországi képviseletét, megalapította a Kozma utcai börtön retorikai programját. Több jótékonysági szervezet tagja, a civil szektor egyik mecénásaként is ismert.

Az igazgatótanács két új taggal bővült: Heal Edinát, a Google Magyarország ügyvezetőjét és Juhos Andreát, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezetőjét választották be a tizenkét tagú testületbe. Hetényi Márkot, a Flextronics EMEA pénzügyi alelnökét és Szabó Esztert, a GE Corporate közép-európai kommunikációs és public affairs vezetőjét pedig második alkalommal választották meg, további kétéves időszakra.

A hivatalos program mellett nyolcadik alkalommal adták át a Völgyes Iván emlékdíjat, amellyel olyan egyéni életpályákat ismernek el, amelyek jelentősen hozzájárultak az amerikai-magyar befektetői kapcsolatok erősítéséhez. A díjat az idén Huebner Károly befektetési tanácsadó, befektetési bankár – korábbi AmCham elnök – kapta, aki a ’90-es években egyebek között az első amerikai-magyar befektetési alapot is létrehozta.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok