KKV Plusz

Gyártásban az új Octavia

2012-12-20 Szerző: kkv Rovat: Autó, Hírek, Kiemelt

A Škoda megkezdte az új Škoda Octavia sorozatgyártását Mladá Boleslavban. A Škoda sikertípusának harmadik generációja helykínálatával, funkcionalitásával, biztonsági, illetve kényelmi megoldásaival, időtlen formatervével és jó ár-érték arányával új mércét állít fel.

Skoda Octavia

A harmadik Octavia-generáció előkészítésének részeként a Škoda történelmének egyik legnagyobb korszerűsítési és kapacitásbővítési projektjét hajtotta végre központi gyárában, Mladá Boleslavban. Ennek középpontjában az Octavia/Rapid gyártósora termelési kapacitásának napi 800-ról 1200 autóra való fokozatos felfuttatása állt. Az új Škoda Octavia és Rapid mellett a Škoda Fabia is a Mladá Boleslav-i üzemben készül.

Az új Škoda Octavia gyártásának elindítása a termelési kapacitás kibővítésének keretében egy sor olyan intézkedéssel járt együtt, mint például egy új karosszériagyártó terület és egy teljesen automatizált belsőtérfényező sor üzembe állítása. Ráadásul 2013 elején egy csúcsszínvonalú présgépsort is átadnak majd a Mladá Boleslav-i gyárban.

Az új Škoda Octavia bevezetésével a márka beindítja történelme legnagyobb termékoffenzívájának következő fázisát. 2015-ig a Škoda átlagosan félévente egy új vagy megújított típus bemutatását tervezi. A típuskínálat e rendkívül látványos kibővítése a márka jelenlegi növekedési ütemének felpezsdítését szolgálja, ugyanis a gyártó 2018-ra világszerte évente legalább 1,5 millió autó eladását tűzték ki célul. Az új Škoda Octavia ennek a stratégiának az egyik
alappillére.

A harmadik generáció feladata, hogy lendületesen folytassa a Škoda Octavia sikertörténetét. Az Octavia messze a márka legnagyobb mennyiségben értékesített típusa, a gyártó világszintű értékesítésében 44 százalékos arányt képviselt 2012 első tizenegy hónapjában. A Škoda Octavia minden más típusnál erősebben jelképezi a márka elmúlt két évtizedben írt lenyűgöző sikertörténetét. Már 1996-ban a vállalat növekedésének hírnökeként vezették be, amely során a gyártó nemzetközi jelenléte és tevékenysége világszerte több mint száz piacra terjedt ki. Megjelenése óta több mint 3,7 millió Octaviát adtak át az ügyfeleknek.

Elődjével összehasonlítva az új Škoda Octavia szinte minden méretét tekintve megnőtt. Az új típus
hosszabb és szélesebb elődjénél, valamint hosszabb a tengelytávolsága. A hátul ülőknek a legnagyobb fej- és lábteret kínálja a kategóriában, míg a valamennyi versenytársáénál tágasabb, 590 literes csomagtartója bőséges teret biztosít az utasok poggyászai számára.

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok