KKV Plusz

Új autóipari beruházó a komáromi ipari parkban

2012-12-20 Szerző: MTI Rovat: Autó, Hírek

Komárom város ipari parkja újabb munkahelyeket teremtő autóipari beruházóval gyarapodott: a Racemark International Kft. 2013 első negyedévben indítja a prémium autómárkáknak beszállító szőnyegmegmunkáló üzemét a Duna-parti városban – közölte a projekt megvalósulásában résztvevő Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) csütörtökön az MTI-vel.

racemark

A közlemény szerint a projektért 4 ország versenyzett, az 1,8 millió eurós beruházás 51 új munkahelyet fog teremteni 2013 végére. Az amerikai beruházó további létszámbővülést is előirányzott, amennyiben a BMW, a Bentley és a VW után sikerül a többi prémium gyártóval is beszállítói megállapodásra jutni.  Az amerikai Racemark International eddigi egyetlen európai termelő egységét telepíti át Magyarországra Svájcból.

A befektetési projekt előkészítésének során például a helyszín kiválasztási folyamatot, az ingatlancégekkel történő kommunikációt, a helyi hatóságokkal és a polgármesteri hivatallal való közvetlen tárgyalásokat, a pénzügyi forrásszerzéshez szükséges banki tárgyalásokat, a munkaügyi hivatallal való munkaerő felvételi tárgyalásokat a Nemzeti Külgazdasági Hivatal segítette, a hivatal tanácsadói feladatokat is ellátott.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok