KKV Plusz

Elfogyóban a logisztikai pályázatok

2013-01-28 Szerző: Napi Gazdaság Rovat: Pályázat

A logisztikai pályázatok nagy népszerűségnek örvendtek a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési időszakban, így ezen forrásokra idén már nem lehet tenderezni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Továbbra is érdemes figyelni a pályázati kiírásokat, mivel előfordulhat, hogy egyes pénzek közös kalapba való visszakerülésével ismét kiírnak néhány lehetőséget.

shutterstock_80157487

Ilyen lehet a közel két éve meghirdetett, Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése című pályázati felhívás, amelyből eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlanberuházásra, illetve információs technológiafejlesztésre lehetett támogatást igényelni. A konstrukció népszerűségére jellemző, hogy többször is emelni kellett a 9 milliárd forintos keretet, így végül a tavaly októberi lezárásig 13 milliárd forint összegben fogadtak be pályázatokat.

A jelenleg is nyitva lévő tenderek közül – néhány, önkormányzatok számára elérhető, hulladékgazdálkodással foglalkozó mellett – a Közlekedési módok összekapcsolása, gazdasági központok intermodalitásának és közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése elnevezésű tarthat számot jelentősebb érdeklődésre. Bár a lehetőség nincs nyitva a vállalkozások előtt – csak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a száz százalékban állami tulajdonú társaságok és szervek, az önkormányzatok és a felsoroltak konzorciumai számára -, áttételesen mégis húzhatnak belőle hasznot.

A kiírásból ugyanis a logisztikai központok és térségek, ipari parkok (ipari területek), kikötők és repülőterek külső közcélú közlekedési infrastruktúrájának intermodalitást biztosító fejlesztéseit lehet támogatni, beleértve a kikötő megközelítésére szolgáló hajóút-fejlesztést és medencekotrást; folyótorkolat-elzárást és a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének védelmét biztosító, árvízvédelmi töltéssel, illetve partvédelmi művekkel kapcsolatos beavatkozásokat, valamint országos közforgalmú kikötők belső közcélú infrastruktúrájának fejlesztését is.

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok