KKV Plusz

Hatékony SSD-meghajtó és új szolgáltatás a Kingston Technology-tól

2013-03-26 Szerző: kkv Rovat: Hírek, IT

szerverek

Miközben a gazdasági helyzet romlásával eleve egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kkv-k is a takarékosságra, azért be kell látni, hogy a tartós, megbízható, gyors és energiatakarékos SSD-meghajtók beszerzése egy fényes gazdasági felívelés esetén is igen fontos lenne, ha másért nem, a sebesség és a környezetvédelem szempontjából.

A Kingston nemrég bemutatott SSDNow E100 meghajtója elvileg mindegyik felsorolt szempont tekintetében jól vizsgázhat: a gyártó szerint akár tízszer tartósabb és megbízhatóbb teljesítményt nyújt a belépő szintű SSD-knél.

Kingston_SSDE100_1

Az SSDNow E100 SSD-t kifejezetten a nagy adatkészlettel és virtualizált környezettel dolgozó szervezetek számára tervezték. A meghajtó figyelemre méltó IOPS-teljesítményével, tartósságával, megbízhatóságával és az áramkimaradást kiküszöbölő megoldásával kiváló választás az olyan adatközpontok számára, ahol elengedhetetlen a megszakítás nélküli működés.
A Kingston Enterprise SSD és a hagyományos merevlemez-meghajtókat (HDD) összehasonlító, virtuálisadatbázis-teljesítményen alapuló teszt kimutatta, hogy egy 24 merevlemez-meghajtót tartalmazó külső vázat mindössze hat belső SSD-meghajtóra cserélve akár 91,8%-kal nőhet az adatbázis összesített teljesítménye. Az energiafogyasztás üresjáratban és adatbázis munkaterhelés alatt is azt mutatta, hogy ezek az SSD-meghajtók a merevlemez-meghajtóknál akár 51%-kal kevesebb energiát fogyasztottak, wattonkénti teljesítményük pedig 184,2%-kal volt magasabb.

Az E100 meghajtó alkalmazásával a maximális IOPS-teljesítmény eléréséhez szükséges feladatok lényegesen kevesebb SSD-meghajtóval is elvégezhetők, mint számos, hagyományos merevlemezből (HDD) álló tömb esetében. Több kiszolgáló nem képes biztosítani a nagyméretű adatkészletek és virtuális rendszergyűjtemények gyors elemzéséhez szükséges teljesítményt és feldolgozási követelményeket. Az új E100 SSD a merevlemezeknél sokkal magasabb IOPS értéket biztosít, ezzel drasztikusan csökkenti a feldolgozás szűk keresztmetszeteit, a rendszerek késleltetését és a fizikai méretet is.

Személyre szabott segítség a szerverekhez
A vállalat a szerverek optimalizálását a sokoldalú SSD-meghajtó kínálata mellett egy új szolgáltatással, a KingstonConsulttal is támogatja. A szolgáltatás a már meglévő KingstonCare post-sales megoldás kiegészítéseként, számos funkcióval segíti a vállalatokat a kiszolgáló vásárlással és konfigurációval kapcsolatos döntések során. A teljesítmény, a kapacitás és az energiahatékonyság hármasára fókuszálva a Kingston szakértői együttműködnek a vállalatokkal, hogy a kiválasztott memória- és SSD-konfiguráció összhangban álljon a rövid és hosszú távú üzleti célokkal.

A KingstonConsult része egy kiszolgáló-értékelési szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetek közvetlenül vegyék fel a kapcsolatot a Kingston szerverkonfigurációra szakosodott szakértőjével, aki diagnosztizálja a meglévő szerverpark felépítését, és javaslatokat tesz annak üzleti céloknak megfelelő beállítására. A Kingston megoldásához tartozik továbbá a koncepció értékeléséhez kapcsolódó tesztelés, a konfigurálás és a műszaki oktatás éppúgy, mint a rendszeres, legújabb technológiákat biztosító műszaki frissítések.

A Kingston olyan támogatást ajánl a vállalatok számára, amellyel megfelelhetnek a folyamatosan fejlődő és összetett szerverek által támasztott kihívásoknak, valamint idő és erőforrások hiányában is lépést tarthatnak a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Az optimalizált kiszolgáló-konfigurációk támogatják az üzleti célok megvalósítását és a jövőbeli elvárások teljesítését. Továbbá megelőzik az olyan, nem optimalizált szerverek bevezetését, amelyek szükségtelen beruházásokhoz vagy alacsonyabb megtérüléshez vezethetnek.

Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere elmondta, hogy az IDC legfrissebb jelentése szerint a hazai tárolópiac a gazdasági és pénzügyi nehézségek, valamint a szerverpiac visszaesése ellenére töretlenül nő: a leszállított kapacitás mintegy 50 százalékkal emelkedett tavaly év végén 2011 utolsó negyedévével összevetve, az eladott tárolók darabszáma pedig több mint 10 százalékkal bővült. Ehhez az eredményhez az olyan informatikai trendek elterjedése is hozzájárul, mint a virtualizáció, a cloud computing vagy a nagy adatforgalmi igények. Az Intel előrejelzései pedig abba az irányba mutatnak, hogy 2015-re összesen több mint 15 milliárd készülék csatlakozik majd az internetre, és minden csatlakoztatott eszköz mögött egy adatközpont áll. Mindez azt támasztja alá, hogy egyre nagyobb szükség van a hatékony szervermemória megoldásokra. A KingstonConsult szolgáltatás elsődleges célja, hogy biztosítsa az optimális szerverkonfigurációt a vállalatok számára, annak érdekében, hogy megfeleljenek az említett speciális elvárásoknak. A modulok és kitek tervezése során nem általánosan használt megoldásokat, hanem kifejezetten az adott szerverekbe illő, azokkal legjobb hatékonyságot elérő komponenseket terveznek, melyeket aztán szigorú szabványok alapján tesztelnek.

A jól megválasztott szervermemória-konfiguráció nem csak a közvetlen, de a közvetett költségeket is befolyásolhatja, mint például a működtetés során felhasznált energia vagy a hűtés. Ez különösen abban az esetben fontos, amikor a fizikai szerver hardverek mennyiségét akarjuk csökkenteni, a virtualizációs technológiák kihasználásával. A Kingston saját vizsgálatának eredményei kimutatták, hogy a hagyományos szervermemóriák gigabájtonkénti üzemeltetési költsége ötszöröse a memóriák gigabájtonkénti beszerzési költségének.

„A KingstonConsultnak kiemelt szerepe van a megelőzésre vonatkozó tájékoztatásban is, hiszen számos szervezet csak akkor fordít figyelmet a szervereik működésére és hatékonyságára, ha valamilyen probléma lép fel. Azonban a nem megfelelő memóriakonfiguráció akadályozhatja a vállalatokat üzleti céljaik elérésében, és megnehezítheti az alkalmazkodást a változó elvárásokhoz. Éppen ezért érdemes megelőző jelleggel is felmérni, hogy a meglévő memóriakonfiguráció valóban a legoptimálisabban szolgálja-e a szervezet aktuális igényeit.
A szervermemóriák megvásárlását követően a vállalatok számára a KingstonCare jelent teljes körű garanciális szolgáltatást, amely kiterjed az ingyenes kiszállásra, illetve az esetleges cserealkatrészek 24 órán belüli biztosítására. A KingstonCare további előnye, hogy ebben az esetben a helyszínre érkező szakember egyszerre nyújt garanciális szolgáltatásokat a szerver és a memóriák hibája esetén” – tette hozzá Kaszál Norbert.

Címkék , , , ,

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára