KKV Plusz

Innovációs versenyt hirdettek a kkv-knak

2013-04-09 Szerző: KKV/MTI Rovat: Kiemelt, Pályázat

Ötletversenyt hirdetett klíma témakörben magyar induló vállalkozásoknak az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) éghajlatváltozással foglalkozó tudományos és innovációs társulásának (KIC) magyarországi szervezete, valamint a Magyar Innovációs Szövetség – jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

LG ET83 Touch 03

Miskolczy Csaba, az ötletverseny inkubációs programjának szervezője elmondta, hogy április 18-ig jelentkezhetnek pályamunkájukkal a hazai start-up vállalkozások. A versenyen indulók április 27-28-án workshop keretében mutatják be pályaművüket, a 10 továbbjutóról szakértő zsűri dönt. A pályázatokat a www.klimainnovacio.hu honlapon lehet beadni.

A program célja olyan ötletek kiválasztása, támogatása, amelyek jelentős társadalmi hasznosságot is kifejeznek üzleti célok megvalósítása mellett, valamint képesek nemzetközileg is piaci vállalkozássá válni.

Az idén másodszor hirdetik meg a klíma nemzetközi ötletpályázatot, tavaly Magyarországról hét pályázat nyert díjat. Az idén a kiválasztott pályázatok díjmentesen vehetnek részt a hat hónapos inkubátor programban, amely tartalmazza többek között az üzleti terv és prezentációs anyagok elkészítését, az üzleti partnerközvetítést. Ezen kívül a KIC által szervezett nemzetközi képzési programokba is bejuthatnak, illetve megfelelő színt elérése esetén indulhatnak az ötletverseny nemzetközi megmérettetésén.

Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy szövetségük évek óta támogatja a különböző innovációs ötletversenyeket. Fontosnak tartják, hogy az innovatív ötletre építkezve sikeresek legyenek a hazai vállalkozások.

Benkő Vilmos, a programot támogató DBH-csoport képviseletében elmondta, hogy tanácsadói tapasztalatukkal segítik a pályázaton kiválasztott ötletgazdákat a megvalósítási fázisig, és mérlegelik, hogy kockázati tőkebefektetéssel beszálljanak-e a vállalkozásba.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok