KKV Plusz

Magához tért a közép-európai ingatlanpiac

2013-04-10 Szerző: KKV Rovat: Hírek, Ingatlan

A közép-és kelet-európai kereskedelmi ingatlanpiacra érkező tőke 2,6 milliárd eurót tett ki 2013 első negyedében, ami háromszorosa a 2012 hasonló időszakában mért összegnek és a legmagasabb 2008 első negyedéve óta. – derül ki a CBRE nemzetközi ingatlan tanácsadó cég legfrissebb kutatási adataiból.

14. RAKTÁR-2.

Idén egyelőre Oroszország bizonyul a legaktívabb piacnak 1,8 milliárd euróval, de néhány kisebb régiós gazdaság is számottevő bővülést mutatott. A legjelentősebb tranzakciókat Moszkvában kötötték.

Továbbra is az irodai és kiskereskedelmi ingatlanok a legvonzóbbak, 44, illetve 37 százalékot hasítva ki a piacból. Az ipari ingatlanok ügyletei egyre jelentősebbek, immár 19 százalékos forgalmat jelentettek a teljes befektetési piacon 2013 első negyedében.

„Az ipari ingatlanok iránti érdeklődés több tényezőre vezethető vissza, ezek közül az egyik a relatíve alacsony bérleti díj, a korlátozott fejlesztési aktivitás (Oroszország kivételével) és más konzervatívabb eszközökhöz képest a relatíve magasabb hozamszint.” – nyilatkozta Jos Tromp, a CBRE közép-kelet-európai kutatási és tanácsadási vezetője.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok