KKV Plusz

Megint lehet indulni K+F tervekkel

2013-04-15 Szerző: MTI Rovat: Pályázat

Az Új Széchenyi Terv keretében újra kiírták és április 15-től az ország egész területén pályázható a “K+F+I Ernyőprojektek támogatása” című pályázati konstrukció (ERNYO_13) – hívja fel a figyelmet a PwC.

shutterstock_92269372

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által kiírt pályázat célja a vállalati K+F+I tevékenység dinamikus növekedésének biztosítása jelentős vállalati K+F+I programok támogatásával. A konstrukció keretében a vállalkozások kizárólag új projektjeikre nyerhetnek támogatást, a megvalósítási időszak alatt elvégzendő K+F+I tevékenységükkel arányosan.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás legalább 40 millió és legfeljebb 1,5 milliárd forint, maximum 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az elszámolható költségek közé tartoznak a személyi jellegű költségek, az igénybe vett szolgáltatások költségei, az anyagköltség, az eszközök értékcsökkenése és az immateriális javak.

A kiírás keretében azon vállalkozások pályázhatnak támogatásra, amelyek legalább 3 éve igazolhatóan folytatnak kutatás-fejlesztési tevékenységet, és legalább 40 szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező, K+F+I-vel foglalkozó kutatót és innovációs termékfejlesztőt foglalkoztatnak a pályamű benyújtását megelőző hónapban.

A pályázatokat 2013. április 15-től 2013. május 27-ig lehet benyújtani, a projekt a pályázat benyújtását követően kezdhető meg. A projekt megvalósítására maximum 24 hónap áll rendelkezésre, illetve a pénzügyi elszámolásnak legkésőbb 2016. június 30-ig meg kell történnie – ismerteti hírlevelében a tanácsadó cég.

 

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok