KKV Plusz

Uniós pénzből bővül a mórahalmi ipari park

2013-04-16 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Ingatlan

Európai uniós támogatással, mintegy 493 millió forintból fejlesztik a mórahalmi Homokhát Térségi Agrár-Ipari Parkot. A homokháti kisvárosban 1997-ben hozták létre az ipari parkot, ahol jelenleg csaknem félszáz vállalkozás működik, mintegy 340 embernek munkát adva.

shutterstock_80157487

Az ipari parkban főként helyi kis- és közepes vállalkozások telepedtek meg, a legnagyobb cég a félszáz munkavállalkozót foglalkoztató, belga családi tulajdonú Fléma Snacks Kft.

Az ipari park fejlesztésére az üzemeltető MÓRAÉP Nonprofit Közhasznú Kft. nyert 300 millió forintos uniós támogatást. A fejlesztés eredményeképpen a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park versenyképes befektetési lehetőséget fog biztosítani a dél-alföldi régióba települő vállalkozásoknak – tudatta a projektmenedzser.

A projekt három fő elemből tevődik össze: az ipari park szolgáltatóközpontját bővítik egy új szerelőcsarnokkal, kiépítik a központ informatikai hálózatát, illetve az ipari park közterületein a közműveket modernizálják és bővítik, valamint az új utakat aszfaltozzák

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok