KKV Plusz

Új üzletház Százhalombatta központjában

2013-04-29 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Ingatlan, Kiemelt

Május első hetében indul az úgynevezett Főtér-projekt harmadik üteme Százhalombattán, a korábban két ütemben megszépült városközpont egyik önkormányzati telkén magánberuházásban új üzletház épül – közölte a Pest megyei település polgármesteri hivatalának szóvivője.

shutterstock_117714364

Nyilas Hajnalka elmondta, hogy a Főtérhez szervesen kapcsolódó területen – az Arany János és a Damjanich utca között, a katolikus templom mögötti részen – a végéhez közeledik a bontás, melynek során eltűnik az egykori Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), a mentőállomás és a gyógyszertár leromlott, korszerűtlen épületegyüttese

A beruházó, a Breier és Társa Kft. pályázat útján nyerte el a terület használati jogát, majd a már megszépült Szent István térhez látványában is illeszkedő üzletközpontot terveztetett. A november közepére elkészülő létesítménybe költözik át az egyik élelmiszer-áruház és az egyik pénzintézet, de négy kisebb üzlethelyiséget is kialakítanak az ingatlanban.

A projekt részeként nyolcvan új parkolóhely is létesül a területen, jelentősen megkönnyítve a városközpontban közlekedők helyzetét. Az új üzletközpont alapkövét május 2-án teszik le, az egységet a Krupp és Társa üzemelteti majd.

A Főtér–projekt első lépcsőjeként 2009-ben az önkormányzat mintegy másfél milliárd forintból egyebek mellett egy rendezvényközpontot és 86 lakást építtetett, majd 2010-ben közel 800 millió forintos uniós forrásból az egész belváros megújult. Az új, modern üzletközpont e beruházássor harmadik eleme lesz.

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok