KKV Plusz

Az EBRD többet hitelezne a kkv-knak

2013-05-10 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Kiemelt, Pénzügy

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) vizsgálja, hogy miként tudna több támogatást nyújtani a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak – mondta a szervezet elnöke, Suma Chakrabarti az EBRD éves közgyűlésén pénteken, Isztambulban.

web -Négyek bandája

A bankvezető jelezte, hogy a támogatás a bankrendszeren keresztül, illetve, ahol indokolt, közvetlen módon történhet.
Suma Chakrabarti úgy fogalmazott: a jelenleg tapasztalt, nehéz gazdasági és politikai környezet a magánszektor és az EBRD együttműködésének fontosságára mutat rá. A bank tevékenységét továbbra is az a hit mozgatja, hogy hozzájárulhat a magánszektor által vezérelt kilábaláshoz – tette hozzá.

A bank elnöke nyitóelőadásában elmondta: vizsgálják, hogy miként lehetne több hosszú távú finanszírozást a térségbe csalni. A bankvezető szerint az elkövetkező időszakban még nagyobb hangsúlyt kap az EBRD tevékenységében támogassa a tagállamokat kulcs fontosságú strukturális reformok végrehajtásában. A gyenge világgazdasági növekedési kilátások közepette a szervezet országra szabottan támogatja majd a reformokat – mondta.

Az EBRD az elmúlt 10 évben mintegy 15 magyarországi projektet támogatott.
A szervezet januárban jelentette be, hogy vizsgálja annak lehetőségét, hogy 54,2 millió eurós hitelkerettel támogassa a budapesti tömegközlekedésen kialakítandó elektronikus jegyrendszer kiépítését.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok