KKV Plusz

Öko-innovációval is lehet pénzhez jutni

2013-05-17 Szerző: hita.hu Rovat: Kiemelt, Pályázat
Ismét lehet pénzt szerezni az Európai Uniótól különféle innovációs projektekkel. Az Európai Bizottság Eco-Innovation pályázata az öko-innováció terén kiemelkedő technológiák, termékek és szolgáltatások piaci megjelenését, illetve terjeszkedését támogatja – olvastuk a hita.hu-n, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal honlapján.
transferar

Az öko-innováció célja a fogyasztási és termelési szokások megváltoztatása, illetve a folyamatosan fejlődő technológiák, termékek és szolgáltatások révén a környezetterhelés csökkentése. A CIP Eco-Innovation kezdeményezés keretében azok a projektek nyerhetnek finanszírozást, melyek először is innovatívak és közérthetők, valamint jelentősen hozzájárulnak Európa környezetvédelmi politikáinak megvalósításához.

Továbbá azok a projekteket részesülhetnek támogatásban, amelyek piacképesekszéles körben alkalmazhatókmagas színvonalat képviselnek technológiai, gazdasági, és környezetvédelmi szempontból, illetve a pályázat tárgyát képező technológia, termék vagy szolgáltatás az életciklus szemlélet alapelveire épül.

Kiemelt témakörök: újrahasznosítás, fenntartható épületek, építőanyagok és technológiák, élelmiszer- és italipar, vízgazdálkodás, zöld vállalkozások Támogatás a Bizottság rendelkezései alapján a nyertes projektek elszámolható költségeinek 50%-ig nyújtható!

A pályázatok benyújtási határideje2013. szeptember 5.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok