KKV Plusz

Elkészült a Váci Greens irodaház első tömbje

2013-06-25 Szerző: KKV Rovat: Ingatlan, Irodaházak

Budapesten elkészült az Atenor Group által fejlesztett Váci Greens irodakomplexum 6 szintes, bruttó 15 700 négyzetméteres “A” épülete.

xshutter - tárgyalóasztal

Az épület megkapta a BREEAM “Excellent” minősítését. A Building Research Estabilishment Environmental Assesment Method világszerte elismert környezeti minősítő rendszer az ingatlanfejlesztések teljes folyamatát vizsgálja nemzetközi standardok szerint.

Ez a zöld minősítés megnyilvánul az üzemeltetési költségben is. Amíg a Váci úti irodaházak üzemeltetési költsége 4-4,5 euró havonta négyzetméterenként, addig itt nem éri el a 3 eurót sem, vagyis egyharmadnyi a bérlők megtakarítása.

Olivier Ralet, az Atenor Group vezérigazgatója pedig azt hangsúlyozta, hogy a társaság sajt tőkéből finanszírozta a beruházást, ami válságos időkben különösen előnyös. Borbély Zoltántól az MTI megtudta, a bérleti díj 11,9-12,9 euró havonta és négyzetméterenként, attól függően, hogy hányadik emeleten helyezkedik el az iroda, és milyen a tájolása.

Eddig a terület 25 százalékát adták bérbe, de őszre megtelik a ház bérlőkkel – mondta. A telken további három épületben, mintegy 80 ezer négyzetméternyi irodának jut hely.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok