KKV Plusz

Most még olcsó az irodabérlet

2013-07-17 Szerző: KKV Rovat: Ingatlan, Irodaházak, Kiemelt

Nem érdemes nagyon halogatni az irodabérleti szerződést, ugyanis a magas kihasználatlanság miatt a bérbeadók még mindig sok engedményt adnak és a bérleti díjak is a mélyben vannak. Ezt támasztják alá a második negyed befejeztével közzé tett adatok is.

Dexagon

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) szerint az idei második negyedévben az irodapiacon a kihasználatlansági ráta 19,9 százalék, ami az előző negyedéves értékhez képest lényegében nem változott, ugyanakkor 2012 azonos időszakához mérten javulást mutat. A legalacsonyabb kihasználatlansági rátát, 14,2 százalékot továbbra is a Dél-Budai alpiacon, a legmagasabb értéket pedig, 30,1 százalékot, újra az Agglomerációban mérték.

Az összes tranzakció 37,4 százaléka (27 753 négyzetméter) szerződéshosszabbítás volt, ami növekedést mutat az előző negyedévhez képest. Az új szerződések és bővülések volumene kissé visszaesett az első negyedévhez és 2012 azonos időszakához képest, 43 578 négyzetmétert ért el, továbbá egy új előszerződés is született.

A tárgyidőszakban 156 bérleti szerződést regisztráltak, amelyek átlagos mérete 476 négyzetméter volt. Ez az előző negyedévhez képest némi növekedést jelent, azonban 35 százalékkal alacsonyabb, mint 2012 azonos időszakában volt. Továbbra is a szerződések közel 80 százalékát 500 négyzetméter alatti irodaterületre kötötték.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok