KKV Plusz

Renault Grand Scenic teszt: hetesben a legjobb

2013-08-17 Szerző: Biró Csongor Rovat: Cégautó, Kiemelt, Tesztek

Renault Grand Scenic

A francia egyterű LED-es arca már-már megszokott, nem tűnik ki a népszerű kategória egyre bővülő táborában. 1,6 literes dízelmotorja sem új már, de vele erős, takarékos az egyébként igen praktikus és még mindig szép kocsi.

Renault Grand Scenic

Hogy néz ki?
A KKV Magazin egyéves története során már teszteltük a Scenicet, igaz, akkor csak az ötülésest tettük próbára. Mostani autónkkal akár heten is utazhatunk.

Fotók: Biró Csongor

Fotók: Biró Csongor

Az utastér modern, merész, néha már sok a színes kijelzőből és az eldugott kapcsolókból. Az élő navigációt jó ideje a Carminat és a TomTom szállítja, a Bluetooth könnyedén kapcsolódik a telefonokkal, a kétzónás klíma jó közérzetünkért felel, a tempomat és a sebességhatároló segít a megengedett sebesség betartásában, a parkoló szenzorok és a tolatókamera pedig abban, hogy ne legyünk veszélyesek a környezetünkre. Bézs beltere kellemes hangulatot áraszt, tárolók tömkelegébe pakolhatunk, még a padlóban is vannak rejtett rekeszek. Az ülések háttámlájából pohártartó asztalkát hajthatunk ki, a könyöktámaszként és irányítópultként is alkalmazható sínen mozgatható középkonzol mély rekeszt rejt magában.

Renault Grand Scenic

Szinte mindent megmutat egy képernyőn a fedélzeti számítógép: időt, hőmérsékletet, zenét, fogyasztást, váltást, vezetési stílust, sebességhatárolót, fordulatszámot, sebességet, üzemanyagszintet. A klímának van kímélő fokozata is, a rögzítőfék elektronikus.

Renault Grand Scenic

Hogy megy?
130 kilométer/órás sebességnél percenként 2400-at forog a főtengely, 120-nál 2200-at, 110-nél 2000-et, 100-nál 1800-at, 90-nél 1600-1700-at. Végsebessége 195 kilométer/óra, nulláról 100 kilométer/órára 10,5 másodperc alatt gyorsul fel. Az 1,6 literes, 130 lóerős motor 320 newtonméteres nyomatékának nagy része érezhetően 1500-as fordulattól áll rendelkezésünkre (a maximumát 1750-es fordulaton adja le). A szép egyterű a több mint 400 kilométeres tesztelést 5,5 literes átlagfogyasztással zárta, ami kicsit több, mint a sajtóanyagban szereplő 4,4 liter/100 kilométer, ennek ellenére teljesen elfogadható. Hatótávja 1200 literes.

Renault Grand Scenic

Milyen vezetni?
Futóműve kellemesen csillapít, kormánya túl nagy, kormányzása kissé indirekt. Hatsebességes váltója precíz, a stop-start rendszer is megbízhatóan működik. Az emelkedős elindulásnál dombsegéd tartja meg a kocsit. A középső üléssor önállóan mozgatható, az egyenként tologatható ülések kényelmesek. Ha a leghátsó két szükségülést behajtjuk a padlóba, hatalmas a tér, a csomagtartó 752 literes, illetve a középső ülések ledöntésével 2050 literes. Hét üléssel 208 literes.

Renault Grand Scenic

Mennyibe kerül?
Bár hétszemélyes Grand Scénicet (1,6 literes benzines) már 5,59 millió forinttól kaphatunk (akciósan 600 ezerrel kevesebbért is), a legolcsóbb dízel 110 lóerővel 6,39 millió forintot kell kifizetni (akciósan 5,79 millióba kerül), az 1,6-os 130 lovas kocsi alapára 7,3 millió forint (6,7 millió) (Dynamique felszereltségben). Privilege felszereléssel, ülésfűtéssel, navigációval, tolatókamerával a tesztautó ára 7,6 (7,05) millió forintra rúgott.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic 1.6 dCi
Alapár: 7,3 millió forint
Tesztautó ára: 7,6 millió forint
Autó ára KKV normafelszereltséggel (négy elektromos ablakemelő, ködlámpa, automatikus klíma, mp3-lejátszós rádió, Bluetooth, esőérzékelős ablaktörlők, automatikus világítás, ESP, tempomat, tolatóradar): 7,3 millió forint (Dynamique)
Gépjárműadó: 33 120 forint/év
Cégautóadó: 132 000 forint/év
Üzemanyagköltség: 354 750 forint/év (15 000 kilométer, 5,5 literes átlagfogyasztás/100 kilométer, 430 forintos dízelár);Renault Grand Scenic

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára
RSS Pafi.hu pályzatok