KKV Plusz

Elindult a PénzSztár pénzügyi-gazdasági verseny

2013-10-10 Szerző: KKV Rovat: Hírek, Startup

Október 10-én elindult a PénzSztár nevű, Első Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny. Összesen 1120, négyfős csapat nevezett a 14–20 éves középiskolás korosztályból.

startup3

Egy internetes előselejtezővel kezdődött a küzdelem a fejenként 100 ezer forintból, egy-egy okostelefonból és további értékes ajándékokból álló fődíjért. A KKV Szakmai Magazin kiadója a nem régiben elkészült és a 3000 stabil hazai kkv-t bemutató, 340 oldalas Golden List 2014 évkönyvet ajánlotta fel a végső győztes csapatoknak.

Örömteli, hogy a verseny az ország összes középiskolájának közel egyharmadát mozgatta meg, s emellett két határon túli magyarlakta településről is érkeztek jelentkezések – közölte a versenyt szervező TAS-11 Kft. ügyvezetője, Kerekes György. Az október 6-ai határidőig indulási szándékát jelző 1120, egyenként négyfős csapat 325 magyarországi, 2 zentai és 1 székelyudvarhelyi középiskolából került ki.

A kétfordulós, október 10-én és 17-én megrendezendő internetes előselejtezőn dől el, hogy területi alapon, Budapestről és a 19 megyéből melyik öt-öt – összesen száz – legjobb csapat kerül be a fővárosban és a megyékben november 7-én sorra kerülő selejtezőbe. Az ott elért eredmények alapján 28 csapat mehet tovább a 7 magyarországi régióban november 21-én lebonyolítandó, 4-4 csapatos regionális középdöntőbe. Innen a legjobb 7 csapat jut tovább a december 5-ei budapesti, országos elődöntőbe, amelynek legjobb 4 csapata mérkőzik meg a december 19-ei országos döntőben.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok