KKV Plusz

Nehezen igazodnak el a munkaügyi szakemberek

2013-11-05 Szerző: KKV Rovat: Hírek, HR, Kiemelt

A tavalyi év után idén ismét év közben, legutóbb augusztus elsejével változtak meg a Munka Törvénykönyvének fontos, a munkaidőt is érintő rendelkezései. A jogszabályok gyakori változása miatt a hazai társaságok körében jelentős a bizonytalanság abban a tekintetben, hogy valóban megfelelően alkalmazzák-e az új szabályokat. A vállalati szakemberek több mint kétharmada ráadásul további változtatásokra számít.

xshutter - ügynök magyaráz

A BDO tanácsadó cég közelmúltban, az 500 legnagyobb hazai nagyvállalat körében elvégzett felmérése szerint még a legnagyobb cégek körében is jelentős a bizonytalanság az új munkaidőszabályok tekintetében. Főként az új intézményként bevezetett elszámolási időszakkal kapcsolatban lehetett komoly bizonytalanságot tapasztalni: csupán a megkérdezettek 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy számára teljesen világosak a szabályozás részletei.

A modern munkajogi elvárásokhoz igazodás érdekében a megkérdezettek 68 százaléka vár további módosítást a Munka Törvénykönyvében, a munkaidő szabályozáshoz kapcsolódóan a szabadságot és az elszámolási időszakot nevezve meg.

Felismerve az erre vonatkozó piaci igényeket, a BDO Magyarország kifejezetten a munkaidő-pihenőidő témája köré szervezve indítja útjára Munkaidő Expo rendezvényét, amelyre első alkalommal 2013. november 13-án kerül majd sor. A kifejezetten e szűk, ám minden munkáltató számára kiemelt témát körüljáró eseményen nem csupán szakmai előadások hangzanak el, hanem a kiállító szakcégek standjain az optimális munkaidő-gazdálkodást támogató termékek, szoftverek működését is megismerhetik az érdeklődők.

Címkék , , , , ,