KKV Plusz

Kell az olcsó hitel a kkv-knak

2013-11-11 Szerző: MTI Rovat: Hírek, Kiemelt, Pénzügy

A növekedési hitelprogram folytatására egyértelműen van igény a kis- és középvállalkozások (kkv) részéről, az október elsején elindított második szakasz azonban várhatóan főként azokat a társaságokat fogja mozgósítani, amelyek már részt vettek az első körben, illetve tervezték, de valamilyen ok miatt az első programba nem sikerült bekerülniük – közölte a K&H Bank a kkv-kat érintő bizalmiindex-kutatásának legfrissebb adatait hétfőn.

startup1

A bank felmérése szerint azok közül a vállalkozások közül, amelyek az első körben nem vettek részt, csupán minden harmadik jelezte, hogy a második szakasz érdekli őket. A K&H kkv bizalmi index legutóbbi, szeptember 6-19. közötti felmérésében 500 hazai mikro-, kis- és középvállalkozást kérdeztek meg arról, hogyan vélekednek a növekedési hitelprogramról.

Akik érdeklődtek a program iránt, de mégsem vettek részt, leginkább azzal indokolták ezt, hogy nem feleltek meg a feltételeknek. A kedvezményes hitel felhasználásáról eltérően vélekednek azok a cégek, amelyek kaptak hitelt, és azok, amelyek nem. Azok a vállalkozások, amelyek részt vettek a programban, leginkább forgóeszköz-finanszírozásra fordították a pénzt. Ezt követte a hitelkiváltás, illetve egy folyamatban lévő beruházás támogatása.

Ezzel szemben azok a vállalkozások, amelyek végül nem vettek részt a programban, elsősorban egy már korábban tervezett beruházást indítottak volna el a kedvezményes hitellel. Ezt követő leggyakoribb célként a meglévő forinthitelük kiváltását, illetve a devizahitel-kiváltást jelölték meg.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok