KKV Plusz

Golden List 2014 évkönyv a középiskolás verseny döntőseinek

2013-12-19 Szerző: KKV Rovat: Hírek, Kiemelt, Startup

Négy csapat szállt versenybe Budapesten az első országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny, a PénzSztár országos döntőjében, a győztes az egri Neumann János Középiskola és Kollégium négyfős együttese lett.  A KKV Szakmai Magazin minden döntősnek egy Golden List 2014 évkönyvet ajándékozott.

startup3

A szervezők, a versenyt kezdeményező Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) és a kilenc további támogató cég – a Takarékbank, a Fundamenta-Lakáskassza, a SIGNAL Biztosító, az Államadósság Kezelő Központ, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete, a PwC Magyarország, a Központi Elszámolóház és Értéktár, a Budapesti Értéktőzsde, valamint a Diákhitel Központ – várakozásait felülmúlóan regisztrált 1120 csapat közül 950 elindult és 895 sikeresen be is fejezte az októberben megrendezett többfordulós internetes előselejtezőt.

A legjobb 100 csapat a november elejei budapesti és megyei selejtezőkön mérte össze tudását, majd a továbbjutott 28 együttesből a regionális középdöntőkben november közepén került ki az a hét team, amelyből a december elejei elődöntőben legjobb négy csapat vehetett részt az e heti döntőben.

A döntőt az egri Neumann János Középiskola és Kollégium csapata, a MoneySpeaks nyerte meg, a második helyen a csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumból érkezett Monopuli végzett, a harmadik a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium Aranycsapat nevű együttese lett, míg a negyedik helyezett a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium diákjaiból alkotott Bandérium.

Az első helyezett csapat tagjait a Takarékbank fejenként 100-100 ezer forinttal jutalmazta, a HVG pedig egy-egy okostelefont adott át. A versenyre a tervek szerint jövőre is sor kerül, a TAS-11 Kft. szervezésében.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok