KKV Plusz

Megújult a debreceni Centrum Hotel

2013-12-20 Szerző: MTI/KKV Rovat: Kiemelt, Üzleti utazás

Megújult a debreceni Centrum Hotel, a beruházás több mint 848 millió forintos költségéből mintegy 480 millió forintot európai uniós forrás fedezett – jelentette be Kotosmann Zoltán, a szállót működtető Héliker Invest Zrt. vezérigazgatója pénteken, a projektzáró rendezvényen.

shutter - ötcsillagos hotel - ágy

A beruházásnak köszönhetően 3500 négyzetméteren 65 szobát, 200 személyes rendezvénytermet alakítottak ki, és megújult az étterme is a Nagytemplom szomszédságában lévő belvárosi szállodának.

A 13 hónapig tartó felújítás során hőszigetelést kapott az épület, a szálloda tetejére napelemek kerültek, korszerűsítették az épület fűtési rendszerét, kicserélték a nyílászárókat, s olyan hangszigetelést alkalmaztak, hogy a szomszédos Nagytemplom Rákóczi harangjának a zúgása sem hallatszik be a szobákba. A korszerűsítés nyomán a korábbi 3 csillagosról 3 csillag superior kategóriába sorolták a szállodát, amely a helyi hotelek közül elsőként ingyenesen kölcsönözhető kerékpárokkal várja vendégeit.

A most záruló európai uniós költségvetési időszakban gazdaság- és turizmusfejlesztésre 28 milliárd forint uniós forrás érkezett Debrecenbe. Az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség a költségvetési időszakban szintén ilyen célokra rendelkezésre álló 321 milliárd forintos forrásból az idén 59 milliárd forintot fizetett ki a pályázóknak, ami duplája a tavalyinak, s az országban a legmagasabb támogatási kifizetést jelenti. Ebből az 59 milliárdból az idén 9,2 milliárd forintot debreceni vállalkozók kaptak.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok