KKV Plusz

Pénzt kaphat, ha munkahelyet teremt

2014-01-09 Szerző: Mester Rovat: Hírek, HR, Kiemelt

Az idén a kis- és közepes vállalkozások (kkv) számára a tavalyihoz hasonló összegű, 13 milliárd forintos támogatási forrás áll rendelkezésre új munkahelyek teremtésére – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

startup3

Czomba Sándor elmondta: a tervek szerint ebből a támogatásból 1100-1200 vállalkozásnál várhatóan 6500 új munkahely jön létre 2014-ben, és további mintegy 12 ezer már meglévő munkahelyet is meg lehet őrizni.

A pályázati feltételek a múlt évihez hasonlóak, a kiírás az érdeklődők számára az interneten már hozzáférhető. A pályázatokat a beruházás helye szerinti kormányhivatal munkaügyi központjához lehet benyújtani február 14-ig, azok támogatásáról április 4-ig születik miniszteri döntés – közölte az államtitkár.

Az államtitkár emlékeztetett: a pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek rész, amelyek a támogatást igénylő beruházást még nem kezdték el, ám azt 2104 november 30-ig befejezik. Vállalják, hogy a támogatással legalább két, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítenek munkahelyet, és a már meglévő és az újonnan felvett munkavállalókat a beruházás befejezése után még legalább két évig foglalkoztatják, a támogatással létrehozott kapacitást pedig három évig működtetik.  A vissza nem térítendő támogatás keretében új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák beszerzésének, valamint új létesítmények építésnek költségei számolhatók el.

Munkavállalónként az alaptámogatás 1,5 millió forint. Ez az összeg maximum 3 millió forint lehet összesen új munkahelyenként. A támogatás összege akkor növekszik, ha az új munkahelyen a vállalkozás nyilvántartott álláskeresőt, vagy roma munkavállalót alkalmaz, vagy a vállalkozás hátrányos helyzetű térségben, illetve szabad vállalkozási zónában működik. A pályázati összeg maximuma 120 millió forint lehet, de ez tovább növekedhet, amennyiben a beruházás például hátrányos helyzetű térségben, régióban valósul meg.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok