KKV Plusz

Új kamarai szolgáltatások exportőröknek

2014-01-14 Szerző: MTI/KKV Rovat: Hírek, Kiemelt, Marketing

Új szolgáltatásokkal bővítette a főleg kis- és középvállalkozások számára nyújtott exportsegítő szolgáltatásait a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). A kamara honlapján mostantól interaktív exportkalauz, 16 fontos, unión kívüli ország gazdaságát, pénzügyi és kereskedelmi szabályozását ismertető tanulmány, valamint a magyar cégek exportajánlatait lekereshető formában tartalmazó adatbázis segíti a külpiacokra lépésre készülő vagy az azokon tartós jelenlétre törekvő magyar vállalkozásokat.

cloud felhő

A szolgáltatás elsősorban azoknak a kis- és középvállalkozásoknak nyújt gyakorlati segítséget, amelyek most először próbálkoznak termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésével a határon túl. Az útmutató öt lépésben kalauzolja a potenciális exportőröket, az exportképesség felmérésétől a lehetséges célpiacok kijelölésén és az exportstratégia meghatározásán át a kapcsolatteremtés sokféle módszerének ismertetéséig.

A reménybeli célpiacok kiválasztását részletes országtanulmányok segítik. Jelenleg 16 unión kívüli, a kormányzat külgazdasági stratégiájában is fontos helyre sorolt exportpiac sajátosságait ismertetik a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet által készített összeállítások. Az ismertető az egyes témakörökről tömör, a részletesebb információk iránt érdeklődőket az egyes szakaszokhoz csatolt linkgyűjtemény segíti.

A kamarai Export Directory egyelőre mintegy 3000 magyar cég adatait, valamint exportra szánt áruinak és szolgáltatásainak felsorolását tartalmazza. A területi kamarák és szakmai szervezetek segítségével folyamatosan bővített adatbázisba a magyarországi vállalkozások díjmentesen tölthetik fel adataikat, amelyek mind online, mint rendszeres időközönként frissített adathordozókon hozzáférhetők.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok